Hjem Hvem er jeg Mine morgenrutiner

Mine morgenrutiner

af Linda

Indlægget indeholder reklame.

Mine morgenrutiner har ændret sig 100% fra min tid som øjenlægesekretær, til nu, hvor jeg er mormor på fuldtid. Begge dele kunne noget godt, men jeg må sige, at jeg har forelsket mig hovedkulds i den måde min dag starter på nu, og har gjort det det sidste halvandet års tid.

Mine morgenrutiner som øjenlægesekretær

Jeg stod op klokken 5.00, gik i bad, drak kaffe med collagen og cashewnøddesmør. Spiste måske morgenmad 6.00, eller så tog jeg den med og spiste på jobbet 7.20. Jeg cyklede til job klokken 6.30, cirka 10 km. Jeg gik omkring 8000 skridt i arbejdstiden. Hver anden dag cyklede jeg direkte til styrketræning, og så hjem og lave mad. Den ene dag tog den anden. Jeg følte mig fit og stærk. Jeg er vild med rutiner, og når jeg overholder dem, uden undtagelser, så fungerer de perfekt.

Mine morgenrutiner som ‘mormor’

Da alting ændrede sig, og jeg ikke længere skulle cykle 20 km om dagen, fik det mig til at spekulere på hvor jeg så skulle få min cardiotræning fra. Jeg cyklede stadig, men intet til sammenligning. Jeg fortsatte i fitnesscentret, men ændrede træningen til tidligt om morgenen. Og det var stadigvæk kun styrketræning.

Jeg besluttede mig for at give løb en chance, igen. Det var samtidig med at alle fitnesscentrene lukkede tilbage i marts, sidste år. Jeg løb et par gange om ugen, men fik hurtigt ondt i, hvad jeg tolkede, som hofterne. Det gjorde ikke ondt imens jeg løb, heller ikke bagefter, men om aftenen. AV jeg kunne dårligt rejse mig og jeg gik som en meget gammel dame. Til sidst opgav jeg. Løb var bare ikke noget min krop var skabt til. Sådan måtte det være.

Yoga

Jeg startede med hjemme-yoga da jeg blev præsenteret for Simone på et kursus jeg deltog i. Jeg blev hurtigt inspireret af hendes måde at formidle yoga budskabet på, og hendes gode vejledning og blide stemme gjorde det let for mig at komme i gang. Simone har hjemmesiden RoYoga, og en App. af samme navn.

Jeg ledte i Simones yoga univers efter videoer med øvelser for hoftebøjerene da jeg selv følte at de var et af mine udsatte områder. I hvert fald der hvor jeg fik ondt når jeg løb. Jeg lavede den samme yoga øvelse, for hofterne, i mange uger, og da jeg følte mig mere smidig og ikke så udfordret, begyndte jeg at gå på jagt i hendes univers. Der er virkelig mange forskellige øvelser at vælge mellem, og der er for begynder, let øvede og øvede. Der er blid yoga, og også videoer der viser hvordan du helt grundlæggende kommer i gang med med stillinger som ‘down dog’ osv.

Løb

Den 26 november startede jeg op med løb igen. Der havde været optræk til det over en lidt længere periode, men jeg orkede næsten ikke at blive skuffet igen. Det var jo bestemt ikke lysten der manglede, men skuffelsen over, måske, at måtte stoppe igen, gjorde at jeg ikke orkede at starte.

Min svigerinde havde prikket lidt til mig, og en dag i slutningen af november ringede hun, og sagde at hun havde fået en god idé. Vi skulle starte med at løbe sammen, hver for sig. Vi skulle have en fast aftale om at løbe tidligt om morgenen, hver anden dag, og skrive til hinanden når vi bandt skoene. Jeg skulle starte langsomt op med skiftevis powerwalk og løb, for at skåne hofterne.

Vores aftale gik i gang dagen efter, og jeg var klar. Det gik fint med at skifte mellem powerwalk og løb. Jeg startede med 3 km. men blev ret hurtig utålmodig, og satte det op til 5 km. Efter 3 ugers tid, ændrede jeg ruten, og min taktik. Jeg holder mig stadigvæk til den taktik, nemlig at starte med powerwalk en lille kilometers tid, og så løber jeg resten af vejen.

Min morgenrutine som den er nu

Tidligt op, hver dag😊 Heldigvis er jeg udpræget A menneske🌸

  • Et stort glas vand
  • Kaffe med hjemmelavet cashewnøddesmør og collagen fra nyttoteket.
  • Dagbogsskrivning
  • Et saltshot de dage hvor jeg løber
  • Løb hver anden dag, og udstrækning med yoga efterfølgende
  • Yoga hver dag (længere frekvens de dage hvor jeg ikke løber)
  • Bad
  • Morgenmad

Hvad er forskellen? Jeg undrer mig over hvad det er der fungerer for mig denne gang.. hvordan kan det være at jeg kan løbe, uden problemer med hoften? Er det pga yoga? Er det min opvarmning med powerwalk? Er det min nye yoga udstrækning efter løb? Lige gyldigt hvad det er, så tør jeg ikke ændre noget. For endelig virker det for mig, og jeg er kisteglad for det.

Hvad gør du for dig selv?

Behøver man at gøre noget for sig selv? Det spørger du måske dig selv om. Mine morgenrutiner passer ind i mit liv, men hvad gør du, der føles godt for dig?

Jeg synes at det giver en skøn energi at komme ud og røre sig. Det behøver ikke at være med løb, det kan også være en lang gåtur, eller en cykeltur. Bare det at komme udenfor, at opholde sig i naturen, det er skønt, og giver energi og livsglæde. Jeg lægger mærke til hvordan naturen ændrer sig i takt med de 4 årstider. Jeg er vild med alle 4, de har noget særligt over sig, og jeg priser mig lykkelig over at være født i et land hvor vi har dem.

Rigtig dejlig mandag til dig.

Knus fra Linda

Vil du med på min sidste hold Snuden i sporet? Tilmeld dig og læs alt lige her

Du kan også vælge et personligt forløb hvor det kun er dig der er i fokus🌸

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1