Hjem Hverdagsmad Æg til frokostbordet

Æg til frokostbordet

af Linda
Æg til frokostbordet

Jeg har lavet disse æg til frokostbordet med jævne mellemrum i mange år. Det er nemt, simpelt og lækkert. Nogle gange bruger jeg chiliflager og andre gange tabasco-sauce. Det smager godt med begge varianter. Hvis børnene er her undlader jeg ‘det stærke’, for så kan de også spise med.

Jeg har det nemt med alt slags mad om morgenen, koldt, varmt, kød, fiks, salat, grøntsager. Jeg spiser det hele. Hvis jeg kan lide det kan jeg spise det alle tider på døgnet.

Jeg ved at flere ikke kan spise ‘rigtig mad’ om morgnen. Det er brandærgerligt for dem, synes jeg. For det lægger en meget bedre bund, du er mæt i længere tid, og dit blodsukker er dejligt stabilt. I love it. Men sådan er vi alle så forskellige, og vi må finde det der passer bedst til os.

Djævleæg

Du skal bruge, til 1 person.

 • 2 kogte æg
 • 1 dåse tun i vand
 • 1 spsk. mayonnaise
 • Tabasco-sauce eller chiliflager
 • Evt. purløg til pynt

Du gør sådan her:

 • Skær dine æg i to halve og fjern forsigtigt blommen (læg den på en tallerken ved siden af)
 • Dræn tunen for vand og læg den i en skål hvor du findeler den og blander med mayonnaise
 • Drys tabasco-sauce eller chiliflager i tunen. Vær opmærksom på mængden; hvor stærk kan du lide den?
 • Læg dine udhulede æg på en talleken og fyld dem med tun.
 • Mos blommerne og fordel dem over tunen
 • Pynt med purløg.

Du kan spise æggene som et måltid til dig selv, eller servere dem på frokostbordet, begge dele er en succes.

2 måneder tilbage

Jeg har 2 måneder tilbage af mit luksusliv som privatpasser af mit yngste barnebarn. Jeg ved de kommer til at flyve afsted. Det sidste halvandet år er fløjet med høj hast, det er ikke til at forstå. Det er kun når jeg kigger på billeder af hende fra da vi startede, til nu, at jeg kan se hvor meget der er sket. Det er lidt skræmmende. Jeg har nydt hver eneste dag, og ville ønske at jeg kunne fortsætte. Men selvfølgelig skal hun i børnehave, hun glæder sig ,og det bliver godt for hende. Vi har ikke haft de oplevelser som jeg havde håbet på. Corona har spændt ben for mine planer, men vi har været sammen, og det er det allervigtigste. Storesøster Mila har holdt fri de dage hvor hun ikke ville i børnehave, men det er ikke særligt mange. Hun er super glad for sine veninder i børnehaven, og det er jo dejligt. Vi har nu alligevel set hinanden hver dag i kortere eller mindre omfang.

Online vægttabshold

Den 22 marts starter mit næste vægttabshold, vil du med så klik her og læs hvordan. Hvis du er mere til privatforløb, altså 1:1 så kan du læse meget mere her.

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1