Hytteost pandeklatter

Her til morgen står den på pandeklatter/pandekager med hytteost. Det er en af de nemmeste opskrifter at starte dagen med hvis man har bestemt sig for pandeklatter. Jeg synes det er lidt misvisende at kalde dem for pandekager da det leder tankerne hen på barndommens pandekager som var fyldt med mel og sukker og fyldte hele stegepanden. Disse hytteost pandeklatter bliver lagt på panden, cirka 4 stk af gangen, og så skal de ligge i et godt stykke tid før man kan vende dem.  Så vær tålmodig !

De består af hytteost hvor du har blendet de ækle klumper ud. Så er der HUSK, 4 æg,kardemomme (eller vanilie hvis du foretrækker det) samt lidt revet citronskal i. Det er da nemt ? Lad dejen stå at trække lidt inden du kommer dem på panden, på denne måde bliver dejen tykkere og de er nemmere at placere på stegepanden. Dejen vil stå og bliver tykkere og tykkere pga HUSK som jo suger alt væsken, men det gør bare klatterne nemmere at forme pæne og runde og lidt tykkere fordi dejen ikke flyder ud.

Jeg har blendet hindbær som jeg har rørt op med pisket fløde, men hvis du foretrækker jordbær eller brombær kan du jo bruge dem. Jeg spiser også et blødkogt æg eller to ved siden af, og så er der peberfrugt og tomater “on the side”

Som de ser ud når det første hold rammer panden

Som de ser ud når det første hold rammer panden

Noget kønnere når de har fået lidt farve

Noget kønnere når de har fået lidt farve

Her er de stablet, 8 stk, og med den alt for lækre hindbær flødeskum

Her er de stablet, 8 stk, og med den alt for lækre hindbær flødeskum

Den oprindelige opskrift finder du hos madbanditten her;

http://www.madbanditten.dk/2012/06/10/proteinrige-brunchpandekager-uden-mel-kesoplatter/

I går aftes spiste vi tærte hvor bunden var lavet på hakket mandler, æg, smør og husk. Super nemt og hurtigt. Til fyld havde vi lavet hakket oksekød med hvidløg, den grønne del af forårsløg, peberfrugt (både rød og orange), gulerod og en hulens masse krydderier med en smag af mexico. Det vil sige at vi brugte koriander, spidskommen, cayennepeber, og chili. Jeg havde rørt en æggemasse op med æg, cremefraice, og revet ost som jeg hældte over kødet da det var lagt oven på min melfri bund. Dette er en ret man vender tilbage til gang på gang. Det er altid en succes og dine gæster spørger efter opskiften. Du kan finde opskriften i madbandittens første bog “spis dig mæt og glad”. Jeg kan godt garantere dig for at der er smagsgaranti ! Prøv den.

Mexi tærte når den er bedst.

Mexi tærte når den er bedst.

God weekend allesammen

 

Andre skønne indlæg i denne stil

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *