Chili von carne LCHF/FODMAP ?

Hvad skal jeg stille op med alle de chilier i mit køleskab? Og hvordan er jeg overhovedet endt med så mange jeg ikke har brugt 😁 Min tanke er at selvfølgelig skal de bruges og ikke bare smides ud. Det duer ikke med alt det madspild vi har gang i her i Danmark (og mange andre lande)  Og hvis jeg siger chili, hvad tænker du så? Chili con carne naturligvis. Så var det bare om at finde en opskrift jeg fandt spændende, og den fandt jeg hos vores gode vennepar Karina og Klaus. Opskriften skulle gerne indeholde nogen af de andre ting i vores køleskab så vi kunne få tømt ud.  Jo jo lidt økonomisk og økologisk har man vel lov at være 😜

Så i dag står menuen på chili von carne. Jeg har ændret lidt på opskriften så den passer bedre til  vores familie. Det vil sige at jeg har skiftet løg ud med den grønne del af forårsløg og af porrer bliver der kun brugt den grønne del. Oprindeligt er der også bladselleri i, men det har jeg aldrig brudt mig om,så det undlader jeg helt.  Den helt store udfordring bliver kidneybønner 😁 Ifølge FODMAP er bønner 100% no go, men det har ikke tidligere, i små portioner, givet problemer. Ved godt at bønner ikke er low carb, men indimellem må man spise det man kan lide og se flot på antallet af kulhydrater.

Nu må vi se hvad der sker, I hører nærmere i morgen.

Chili con carne, 4 personer.

1kg oksekød

2 bundter forårsløg

3 dåser kidneybønner i chili

4 porre

6 friske røde chili

2 terninger oksebouillon (eller okse fond) vær obs på ingredienslisten

1 tsk. Kokosolie til stegning

Kom olien i en gryde og svits den grønne del af forårsløg og tilsæt derefter oksekødet. Når kødet er brunet tilsætter du hakkede tomater og bønner i chili. Prik de 6 friske chili med en gaffel og skær den grønne top af. De hele chilier og bouillon tilsættes. Kog gerne det hele i 3-4 timer.

Jeg spiste lidt salat ved siden af, og resten af familien fik grov flüte.

Wish me luck 😁☺️

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *