Hjem Ingen mel En god salat

En god salat

af Linda

Hvad er en god salat for dig ? Er det afhængig af årstiden og udvalget eller har du en favorit som du kan lave året rundt ?

Jeg har flere forskellige, men en vi vender tilbage til, og som vi alle kan lide, er den helt almindelige (for os) salat. Vi laver den både hjemme og når vi er ude at rejse. Du kan finde ingredienserne alle steder, og så mætter den !

Den består af iceberg salat, agurk, rødpeber, tomater, ruccola, tun og æg. Som dressing rør jeg en cremefraiche op med sambal olek og hvidløg, samt salt og peber. Den sidder lige i skabet hver gang. Jeg har ikke prøvet, ikke at blive spurgt, omkring fremgangsmåde for denne dressing, og den er bare så enkel. Prøv den !

Den er også flot at se på med alle de skønne farver. Vi spiser ikke flüte til, men det kan du jo selv vælge. Jeg har sommetider oliven som jeg kommer på til sidst. Jeg er den eneste her hjemme som kan lide dem.  De ved da ikke hvad de går glip af 😉

salat med æg og tun. nam nam

salat med æg og tun. nam nam

Kan du anbefale mig en af dine favoritter ?  Om 14 dage skal jeg bruge en ordentlig omgang salat til et større arrangement (50 mennesker), så det kunne være rart med lidt input og nye ideer.

Rigtig dejlig dag.

 

 

2 comments
0

Du vil måske også synes om dette

2 comments

Karina august 20, 2015 - 2:20 pm

Vi er helt vilde med jordbærsalat (nem og enkel). Vi spiser den som tilbehør, men også mange gange som hovedret, hvor vi så bare “smuldre” ovnbagt laks udover. Med nogle små justeringer kunne opskriften godt være lchf venlig:

1 pakke frisk babyspinat
500-600 g jordbær
½-1 pose pinjekerner
5-6 spsk. piskefløde
2 tsk. sukker (har prøvet med sukrin, hvilket var helt ok)
4 tsk. balsamicoeddike
salt og peber

Rist pinjekernerne. Pisk fløde, sukker, balsamico, salt og peber let sammen (det skal ikke blive til skum).

Lige inden servering anrettes spinat, jordbær og pinjekerner på et fad, og ”dressingen” hældes over.

Eller er broccolisalat også altid et hit, men ikke så lowfodmap venligt 🙁

Reply
Advokadofyrensballondans august 20, 2015 - 6:30 pm

Hold nu op hvor lyder det bare som en super lækker salat 😛 Den skal jeg simpelhent lave, måske allerede i morgen ☺️ Tak Karina 👍

Reply

Skriv dine tanker