Chokomuffins

Chokolade muffins

Chokomuffins

Jeg har forsøgt mig med en opskrift på chokomuffins som jeg synes I skal prøve. De er jo, naturligvis, uden mel. Det gør at de ikke bliver 100% som vi husker chokolade muffins, men denne er en okay erstatning. Der skal ikke bruges nogen special ingredienser, jeg fandt hvad jeg havde i skabe og køleskab, og gik i gang. Jeg regner ikke sukrin gold og HUSK for specialvarer, men her tager jeg måske fejl ?

Jeg brugte 86% chokolade til at toppe med, men jeg vil anbefale en alm overtræks chokolade på måske 70%,  da den jeg valgte gav en lidt bitter/stærk smag “på toppen”. Nogen vil måske foretrække at bruge glasur, men jeg holder mig jo væk fra sukker, derfor vælger jeg mørk chokolade hvor der er et minimum af sukker

Du får lige opskriften. Vend gerne tilbage med ris og ros, der kan jo sagtens være ting jeg ikke har tænkt på. Jeg overvejede at komme kokos i, eller på toppen, med lod være denne gang. Hvad synes du ?

Chokomuffins, 12 stk. : 

4 æg

80 gr. Neutral flødeost (Philadelphia/Buko neutral)

150 gr. smeltet smør

2 tsk. bagepulver

2 spsk. sukrin gold

1 dl. fløde

5 spsk. rå kakao

3 dl. hjemmelavet mandelmel

1/2 spsk. HUSK

Fremgangsmåde : 

Smelt smørret, (det skal kun lige smelte, ikke blive brunt)

tænd ovnen på 175*

Tag din minihakker og kom mandlerne i og hak dem længe indtil de er som mel. Stil dem til side.

Pisk æg med flødeost og fløde og tilsæt det smeltede smør. Bland nu alle de tørre ting i (husk mandlerne😉) og rør det godt sammen.

Find dine muffinforme frem. Jeg foretrækker dem i papir, de store af dem. Dem sætter jeg op i min muffinform i silikone, som jeg allerede har sat på en bageplade. Der er plads til 12 stk.

Sæt nu dine Chokomuffins i ovnen i 25 min.

Imens de er i ovnen skal du tage 50 gr. mørk chokolade og hakke i små stykker. Når dine Chokomuffins kommer ud af ovnen tager du chokoladen og drysser den hen over hver enkelt Chokomuffin.

De smager godt lune, men er også gode dagen efter 👍

Bon appetit 😜

image

 

 

Andre skønne indlæg i denne stil

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *