Fyld fryseren

image

Kender I det med at fryseren lige “pludselig” er helt tom, selvom man forsøger at sørge for at der er noget konstant ?  hmm det skete for mig i sidste uge, gisp siger jeg bare ! Fyld fryseren skreg en indre stemme. Det er nemlig sådan, at jeg jo helst kun spiser det som jeg selv laver, altså af brød. Hvis jeg er ude, på restaurant eller ligende, så siger jeg ja tak til glutenfrit brød og bliver tit positivt overrasket. Men de glutenfri blandinger man kan købe og lave brød af, vil ofte være det som folk vælger at servere for mig, hvis jeg kommer som gæst i deres hjem. Og det er desværre bare sådan at i disse blandinger bruger man et produkt som hedder Inulin og det kan jeg ikke tåle. Honning bliver også tit anvendt, og heller ikke det tåler jeg. ØV !  Dumme mave. Derfor vil jeg hellere selv have med hjemmefra, og jeg synes faktisk også at det smager bedst.

Nå men da jeg så endelig gik i gang med at skulle bage, så kunne jeg slet ikke vælge hvad jeg syntes der var vigtigst at lave først. Hvad gør man så ? Jeg lavede alt sammen på en gang. Det var en anelse i overkanten “in the making” men bagefter var det dejligt.

Jeg lavede to store fade spiral quiche, hvor det ene fad var med squash, gulerødder, revet ost, og søde kartofler. Det andet fad var med squash, hokaido græskar, og gulerødder. I begge fade brugte jeg 14 æg. Ha ha ved godt det lyder vildt men det var bestemt ikke for meget. Jeg skulle jo fylde fadet ud. Jeg havde brugt forskellige krydderurter til at varierer lidt i smagen. NØJ mand, jeg siger dig det smager godt. Og du kan jo bruge det som tilbehør til alt.

Så bagte jeg også to forskellige slags vafler. Karry vafler til frokost og morgen vafler. Det er dem jeg har lavet så tit, jeg kommer bare lidt forskellige krydderier i for at variere smagen.

Du finder min opskrift på grønne frokost vafler her : http://familiefristelser.dk/?p=558         Dem som du ser på billedet har jeg lavet med karry, men du finder bare din yndlingssmag og bruger den 👍

Jeg bagte også et ostefranskbrød, og osteboller. De mætter helt vildt godt, og holder sig fint i fryseren. Det er ikke særlig tit jeg spiser brød, men det er skønt at have liggende til “de der dage”. Franskbrødet er striks da det ikke indeholder nogen form for kerner. Det er der til gengæld i bollerne. Du kan sagtens komme dine yndlings kerner eller frø i både boller og brød hvis ikke du skal tabe dig.

Jeg har fundet opskrifterne på både boller og franskbrød hos Kasper som har bloggen “Kitchen by K”, han har flere gode bud på en LCHF livstil. Du finder ham  her , og selvfølgelig også opskrifter på både boller og brød.  Det er en rigtig fin blog han har, så kig forbi ☺️

Bon appetit alle sammen

 

 

 

 

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *