Cremet hokaido suppe

Cremet hokaido suppe

Cremet hokaido suppe

I starten af sommeren plantede jeg en masse forskelligt i mine to høj bede. Jeg var lidt usikker på hvad der egnede sig og hvad vi ville nå at få spist. Jeg er ret glad for græskar og derfor blev det en af de ting vi valgte. Jeg havde faktisk ikke de store forventninger om at de ville blive til noget, men mente at det var forsøget værd.

I går morges hentede jeg så en ordentlig krabat af et græskar på 2,3 kg i mit høj bed og der er flere på vej. Jeg vil sige at det netop er denne plante som har irriteret mig mest, for den fylder simpelhent SÅ meget og dækker for alle mine andre planter. Vi har derfor besluttet os for, at vi til næste forår vil plante den for sig selv, så den har ubetinget plads at brede sig på. Det samme gælder for mine tomatplanter som også er blevet mega høje og brede. Men mere om det til næste år. Nu gælder det denne skønne hokaido suppe.

Jeg valgte at bruge mit græskar både til at bage en herre lækker græskarkage (indlæg er på vej), og resten til min suppe. Du får opskriften her, den er krydret, cremet og lækker.

Hokaidosuppe 5-6 personer

1300 gr hokaido græskar

3 fed hvidløg

1 stort løg

1 1/2 L. vand

1 1/2 grøntsagsbouillon

1 pakke philadelphia (ikke light)

1 lille rød chili (jeg beholdt kernerne i da det var en meget lille chili)

1 spsk. fiskesovs  (smag dig frem til hvornår du synes det er nok)

Salt og peber

Et drys cayennepeber efter smag.

Skær dit græskar over på midten og fjern kernerne.(behold skrællen på) Skær nu græskarret i lange stykker, som en vandmelom, og dernæst som mindre firkanter.

Skær løg og hvidløg i mindre stykker og kom dem i en gryde med smør eller kokosolie i bunden. Lad det står og simre lidt inden du kommer dine græskar i.

Når det hele har stået og simret lidt, på medium varme i ca ti minutter så hælder du vand over og tilsætter dine bouillon terninger. Lad det hele stå i 30 minutter og boble lidt.

Nu tager du din stavblender og kommer ned i din gryde og blender hele massen til den er jævn og fin.  Tilsæt så hele din pakke philadelphia og rør til den er cremet og lækker. Smag til med fiskesovs, salt, peber og cayennepeber.

Vi var kun tre, og vi fik denne hokaido suppe som hovedret. Der er rigeligt tilbage. Det bliver en lækker frokost i morgen hvor jeg vil tilsætte lidt kyllingekød.

Bon appetit

image

 

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *