Hjem grøntsager og krydderurter Omelet med grøntsager

Omelet med grøntsager

af Linda

image

Bum ! pludselig er det søndag morgen og kroppen føles tung og træt. Jeg vågnede klokken 8.30 og gik i gang med at rydde op efter nattens fest. Ikke sulten, ingen hovedpine, men træt og laaangsom. To kopper kaffe, to store glas vand og i gang med at sætte vasketøj over og tømme opvaskemaskinen, så den kan blive fyldt op igen med endnu flere glas og div.

Halvanden time efter begynder sulten at melde sig og jeg tænker over hvad jeg har lyst til at lave. Spørgsmålet er vel egentlig, om jeg skal lave det jeg har lyst til, eller om jeg skal forkæle min krop med det den har brug for ?  Jeg ender med at lave en omelet med grøntsager, og steger bacon ved siden af. (steger og steger… de er lavet i ovnen ). Jeg tror at grøntsager vil gøre mig godt, og jeg er altid lang tid mæt når jeg spiser æg. Så det er en god kombi.

Min omelet er inspireret af den madbanditten lavede forleden. Men her får du min version

Omelet med grøntsager

5 æg

2 spsk fløde

En lille klat smør til stegepanden

Et drys røget paprika

En lille håndfuld frosne broccoli buketter

En lille gulerod, groft revet på rivejernet.

En håndfuld persille, pluk dem i små blomster

6 små coctail tomater, skåret midt over

En kvart rød peber, skåret i små firkanter

Nogen enkelte løgringe (jeg brugte rødløg), skåret i halve cirkler

En til to skiver brie, skåret i små stykker

udvalgte grøntsager

udvalgte grøntsager

Fremgangsmåde : 

Vask og rens dine grøntsager og gør dem klar.

Pisk dine æg og kom piskefløde i.

Smelt lidt smør på panden og drys røget paprika på. Lad det syde et lille øjeblik.

Hæld nu æggemassen på panden og lad det stå i 2-3 minutter uden at røre ved det.

Nu skal du drysse dine grøntsager over og fordele dem ligeligt. Slut af med brien.

Lad det hele stå og simre på svag varme i 20 min. Du kan lige løfte lidt i omeletten indimellem. Hvis du har et låg så læg det henover. Jeg har ikke noget låg til min pande, og det gik fint alligevel.

namme nam

namme nam

Velbekommen

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker