Hjem Ingen mel Røget makrel

Røget makrel

af Linda

image

I dag bestod min frokost af røget makrel som var rørt op med mayo. Det er jo ikke ligefrem en gennembrydende “opskrift” 😉 men det smager godt og mætter virkelig længe.

I dag havde jeg valgt at snitte lidt salat hvorpå jeg lagde min makrel, og så var det bare agurk, tomater og spicy kikærter samt pinjekerner. Det lyder ikke af noget, men jeg siger dig der er godt med smag her !

Du skal  bruge :

En hel røget makrel.

1 spsk Hellmanns mayo (eller hvad din yndlings nu er for en)

En håndfuld snittet iceberg

2 tomater

4-5 cm agurk

1 spsk purløg (hvis du er så heldig at have nogen)

1 spsk pinjekerner (ristet let på panden)

1 spsk spicy kikærter

Du gør sådan her :

Skær hoved og hale af din makrel og del den på midten, forsigtigt så du ikke knækker benene. Fjern nu, på langs, hele ben siden. Rens for de sidste ben, de er heldigvis meget store og svære at overse.

Find en skål frem til din laks og rør den godt rundt. Hvis ikke du har fået alle benene med så finder du dem nu.

Tilsæt din mayo og purløg.

Nu har du din hjemmerørte makrel og frokost til to dage. Nu skal du bare bestemme dig for hvad du vil have til. Nogen dage vælger jeg et stykke stenalderbrød, eller en skive ostebrød. Men det bedste synes jeg er salatbunden, pinjekernerne er ren luksus 😉

Hvis du har lyst til at lave spicy kikærter så køber du en dåse udbløde og kogte kikærter, fordeler dem på din bageplade og hælder 1 spsk garam masala hen over sammen med 1 spsk olie. De skal i ovnen i 25-30 minutter på 200*  Hvis ikke du har garam masala kan du bytte det ud med ceyenne peber, men vær forsigtig for det bliver hurtigt for stærkt.

Bon appetit

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1