Hjem Ingen mel Boller bagt på chiamel og pofiber

Boller bagt på chiamel og pofiber

af Linda

image

Jeg har syslet lidt med en opskrift på boller bagt på chiamel og pofiber. Den er ret simpel, og bollerne smager godt.  Og nej, det er ikke som boller bagt på hvedemel, men de er en temmelig god og sundere version. Der er ikke nogen sprød kant, men jeg er temmelig tilfreds. Måske har det noget at gøre med, at det er 21/2 år siden at jeg har spist en “rigtig” bolle, men det er egentlig ret ligegydigt så længe jeg er tilfreds med denne. Jeg håber opskriften kan være til inspiration for andre.

Du skal bruge (til 4 små boller)

2 æg

1 stor spsk chiamel

1 spsk pofiber

1 spsk kokosolie.

Evt. rosmarin/timian

2 små tsk bagepulver

Du skal gøre sådan her :

Tag dine æg ud af køleskabet miniumum en time før du skal bage dine boller

Slå dine æg ud i en skål, (de må ikke være kolde) og pisk dem godt sammen. Tilsæt nu din kokosolie. Det er nu du opdager om du har taget dine æg ud i god tid, for ellers vil din kokosolie stivne og være umedgørlig. Hæld chiamel og pofiber i skålen og pisk det hele godt sammen. Nu har du en dej som er lidt klistret i det. Lad den stå i et par minutter og samle sig. Fordel nu dejen i fire klatter på din bageplade, og gør dem pæne og runde. Top med rosmarin/timian eller salt. Alt efter smag.

image

Prøv dem, måske har du her din nye farvorit.

På dette billede har jeg brugt tre æg og bare lidt ekstra pofiber og chiamel 👍

image

 

 

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1