Græskarsuppe der smager af noget !
Yummi siger jeg bare, denne her supper smager af noget, faktisk af rigtig meget.
Har du prøvet at lave din egen græskarsuppe ? Den jeg har lavet i dag er med hokaidogræskar. Jeg har brugt et af dem som jeg har fra mit højbed. Det er bestemt ikke sidste gang. Jeg synes du skal give det en chance 🙂
Du skal bruge :
1 mellemstort hokkaidogræskar
1 rødløg
1 rød chili
2 fed hvidløg
2 små knolde ingefær
1 rød peberfrugt
70 gr. tomatpuré
1 liter grøntsagsbouillon
1 tsk. cheyennepeber
1 tsk. røget paprika (kan undlades)
200 gr. mascarponecreme
1½ dl. piskefløde
½ lime (saften heraf)
Smag til med salt og peber.
Du gør sådan her :
Skær dit græskar ud i fire halve og skær skrællen af.
Skær græskarret i mindre tern
Skær dine grøntsager i tern
Smelt kokosolie i en tykbundet gryde og fyld den med løg, hvidløg, og ingefær.
Lad det småsimre indtil løgene er blanke
Tilsæt resten af grøntsagerne og rør lidt rundt i dem i et par minutter.
Fyld dine krydderier, samt fløde og mascarpone i gryden og rør rundt.
Hæld bouillonen ned i gryden og lad det småkoge i 15-20 minutter til grøntsagerne er møre.
Når suppen er færdig tager du din stavblender og kommer direkte ned i gryden og blender til der ikke er flere klumper. Vær forsigtig med at blende direkte i bunden så du ikke ridser hul (ligesom mig)
Smag til med salt og peber.
Vi fik “ostebrød” til som jeg lavede ved siden af. De blev også ret gode. Artiskokkerne som ligger på tallerknen er også fra mit højbed. Jeg synes de smagte godt, men min mave tåler dem desværre ikke, så jeg smagte kun et par stykker af bladene og så turde jeg ikke mere.
Så gik endnu en mandag og sikke en dejlig en af slagsen. Jeg har været flittig og endda også fået rørt mig en makrelsalat op til min frokost i morgen. Lækkert !
Tuttelu <3
4 comments
Super lækker suppe👌👌
Tak det var dejligt at høre 🙂
Ser såååå lækkert ud 🙂 Må straks ud og handle ind til det 🙂
Hvad er det for nogle ostebrød, du har lavet?
Tak Karina:-) Jeg har lige smidt opskriften på. Super enkel og hurtig 🙂