Hjem LCHF Kyllingbund

Kyllingbund

af Linda
Kyllingbund med laks og salat samt hjemmelavet hollandaise
Kyllingbund med laks, salat, agurk, hjemmelavet hollandaise og toppet med frisk timian

Kyllingbund er min helt store favorit i øjeblikket. Jeg spiser den både til morgen og til frokost. Jeg bruger den som rugbrød, som pizza og som sandwich. Det er den perfekte win win – en easy peasy opskrift som du ikke bliver træt af.

Den ligner til forveksling kyllingesandwich, der er kun topping til forskel, men da denne er den jeg hele tiden vender tilbage til, så synes jeg den fortjener sin egen ‘side’ her på bloggen.

Egentlig burde jeg lave noget andet end at sidde her med min laptop i skødet. Det er fredag aften og jeg har glædet mig til selskab og hygge, men jeg er alene lidt tid endnu, så hvorfor ikke bruge tiden fornuftigt.

I morgen skulle vi have været til julefrokost hos min bror og svigerinde. Vi skulle blive 9 personer, men grundet ‘omstændighederne’ har vi måtte aflyse. Vi har to unge mennesker boende hjemme, og med deres alder på henholdsvis 17 & 20, er de i den såkaldte smitterisiko zone. De skal først testes i næste uge da det har været håbløst at få en tid før.

Jeg er så dødhamrende træt af Covid-19, selvom jeg godt ved, at jeg ikke skal beklage mig. Jeg vil dog sige, at det også er vigtigt, at vi alle husker vores mentale helbred som godt kan lide hårdt under alle disse skærpede forhold. Jeg vil benytte mig af naturen med lange gåture, og løbeture. Jeg tror det er der jeg vil finde energi og overskud.

Kyllingbund

Du skal bruge, til 4 stykker:

 • 400 g. hakket kyllingekød (eller hak dit eget)
 • 1 æg
 • Dine yndlingskrydderier, varierer det fra gang til gang for afvekslingens skyld. Brug f.eks oregano/basilikum/spidskommen/ karry/røget paprika osv.
 • Salt og peber.

Du gør sådan her:

 • Hæld det hele op i en skål og rør det godt sammen.
 • Sæt ovnen på 180 grader varmluft
 • Hæld farsen ud på et stykke bagepapir og glat det godt ud. Det krymper en del i ovnen.
 • Drys med ekstra salt og dit valgte krydderi.
 • Sæt nu herligheden i ovnen i 20-25 minutter
 • Tag den ud og skær i 4 lige store stykker

Vupti nu har du en lækker kyllingbund som egner sig til det meste. Super nem løsning til din morgenmad/frokost på farten, men også som pizza/sandwich til aften. Jeg er kæmpe fan!

Energiberegning

Sådan en omgang her indeholder, pr portion; (ifølge Madlog)

 • 158 kalorier
 • 18 g. protein
 • 0,5 g. kulhydrat
 • 9 g. fedt.

Du skal naturligvis være obs på dit fyld som vil komme oveni min energiberegning. Jeg vælger indimellem at komme en pakke rå bacon i farsen som jeg har skåret i tern, bare for en afvekslings skyld. Det smager ret lækkert. Men ellers har jeg brugt paté, spegepølse og smør og ost, ja jeg har sågar lavet den som toast. Det er kun din fantasi der sætter grænser. Spis alt det grønne salat du vil til.

What’s next?

Hvad skal der nu ske her på bloggen? Tjoo jeg har lidt opskrifter i ærmet som jeg har haft liggende lidt for længe, dem skal I selvfølglig have💕

Nu vil jeg smutte videre i teksten og ønske jer den skønneste fredag aften i Corona-land.

Knus fra Linda

Skal jeg hjælpe dig med dit vægttab? Jeg kan lave dig en madplan der tager hensyn til hvad du kan lide, dine intolerancer, dine allergier, dit familieliv.🌸

2 comments
8

Du vil måske også synes om dette

2 comments

meriam amayri februar 9, 2021 - 10:06 am

Hej Linda,
Hvor længe kan kyllingebunden holde sig på køl. Hvis man nu spiser den laver den mandag og spiser den de næste fire dage (der er fire stykker) er det fint? Eller vurderer du de så skal på køl? Har du tip til at lune dem, eller spiser du dem kolde?

Dbh. Meriam

Reply
Linda februar 9, 2021 - 11:59 am

Hej Meriam
Tak for din henvendelse😊
Du kan sagtens spise den i fire sammenhængende dage, hvor den bare ligger i køleskabet. Hvis du laver dobbelt portion kan den også nemt fryses med madpapir mellem.
Jeg spiser den både kold, direkte fra køleskabet, ristet på brødristeren, varmet i ovnen, og som toast.
Vi kan vel nærmest kalde det en all-around bund 😅 Du kan snildt bruge den som pizzabund også👍

Kh Linda

Reply

Skriv dine tanker

UA-78511755-1