I dag har jeg været i køkkenet hos Funkyfoodmom og forberede mad til en masse smukke og velsmagende charcuteriplanker. Vi har ofte så travlt at vi glemmer at spise, men i dag var vi gode til at huske at få lidt energi indenbords, og det gjorde vi med denne proteinwrap.
Wrappen som vi spiste i dag er lavet uden grønt i ‘dejen’ men det kan være ret lækkert med det også. (se opskriften) Jeg har lavet den med æggehvideproteinpulver fordi jeg synes det gør den mere luftig og nemmere at få af bagepapiret bagefter, men du kan godt lave den uden.
Ideen har jeg fra Rikke som har en profil på instagram der hedder Rikkes_kokkeri. Hos Rikke finder jeg inspiration til mange gode ting, kig forbi hvis ikke du allerede kender hende.
Proteinwrap
Du skal bruge:
- 4 æg delt i hvider og blommer
- 1/2 tsk. salt
- Spinatblade/ persille eller andet grønt hvis du ønsker det.
- Krydderier efter eget valg; løgpulver / hvidløgspulver / all-round
- 1 spsk. ægghvideproteinpulver (kan undlades)
Du gør sådan her:
- Pisk hviderne helt stive
- Fordel æggehvideproteinpulver i, hvis du vælger at bruge det (blandes forsigtigt i )
- Tilsæt salt og evt. krydderier og grønt og rør det forsigtigt sammen
- Vend blommerne i med en dejskraber.
- Tænd ovnen på varmluft 200 grader.
- Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og glat den godt ud så den fylder hele bagepladen.
- Ind i ovnen i 7 minutter. Lad den afkøle før du skærer den ud i 2-4 stykker.
Vi smurte wrappen med aioli, og så gav vi den gas med alt det lækre pålæg som vi bruger på de smukke planker. Du vælger naturligvis dine favoritter, der er næsten uendeligt med muligheder 😊 Vi var desværre løbet tør for det grønne, men ellers ville jeg have valgt at bruge rucola.
Er du mere til pizza, som også er fyldt med protein? Så tjek denne her ud 😋