Rikkes groveboller – glutenfri og low carb, dem har jeg fået lov til at dele her på bloggen. Rikke har en flot profil på Instagram hvor du finder hende under hendes navn; rikkethorlak
Grovboller – glutenfri, 6 stk.
- 4 æg pisket godt sammen
- 3 dl. revet ost, jeg rev min ost selv af en helt almindelig skæreost
- 5 dl. kerner, jeg brugte græskarkerner, mandler, hasselnødder, solsikkekerner, hørfrø og resten af en 5 korns blanding.
- 35 gram smeltet smør, eller kokosolie
- 2 spsk. creme fraiche / græsk yoghurt / det det fede fra en kokosmælk
- 1 tsk. bagepulver
- 1 lille tsk. salt
Du gør sådan her;
- Bland det hele sammen
- Stil det til side imens du varmer din ovn op til 160 grader varmluft
- Form 6 boller og placer dem på en bageplade med bagepapir (drys evt. med sesamfrø)
- Bag dem i 25 minutter
Glutenfri brød
Jeg har flere forslag til glutenfri brød her på bloggen, og jagten går stadig på at finde dem der kommer tættest på den samme konsistens som almindeligt brød. Jeg ved godt at jeg har tabt på forhånd- det kan ikke lade sig gøre, men jeg prøver lidt alligevel ind i mellem.
Jeg synes selv at denne her tebolle ( 👈 klik her) kommer tættest på en almindelig fødselsdagsbolle, og jeg har haft den med flere gange hvor folk ikke har lagt mærke til at det ikke er en ‘rigtig’ bolle.
Ostefladbrød (👈 klik her) er et godt alternativ til brød, det smager af den ost du vælger at bruge, det mætter godt og fungerer fint både nybagt, koldt og efter en tur i brødristeren.
Du kan også vælge et glutenfri franskbrød, (👈 klik her) det smager godt, og igen af den ost du vælger at bruge.
Et kæmpe hit, og en klassiker i mit køkken er verdens bedste knækbrød (👈 klik her) . Det har jeg aldrig hørt nogen sige at de ikke kan lide (medmindre de aldrig har brudt sig om knækbrød)
Kærlig hilsen Linda