Hjem LCHF LCHF franskbrød

LCHF franskbrød

af Linda
LCHF Franskbrød
LCHF Franskbrød
LCHF Franskbrød

I weekenden var vi til fødselsdag hos min svigerinde Nina. Hun lever efter de samme lchf principper som mig, så der var dejligt mange ting at vælge mellem til hendes brunch, blandt andet lchf franskbrød. Nina har været på den vildeste rejse i sin livsstilsomlægning. Og jeg har stået ved siden af og heppet hele tiden. Hun er mega sej. Hun har tabt sig 28,5 kilo! Er det ikke imponerende <3 Nu ligger livsstilen bare på rygsøjlen, og Nina har ikke længere lyst til at leve på andre måder. Selvfølgelig gradbøjes reglerne indimellem, men i det store billede spiller det bare. I får Ninas historie en anden dag 🙂

Ikke egnet under et vægttabsforløb

Det er til sammenkomster som denne, at jeg gradbøjer mine egne ‘regler’ lidt. I ved, at jeg meget sjældent spiser brød, og det er fordi det ikke har en gavnlig effekt på mig. Brød trigger noget i mig. Jeg får lyst til mere, og jeg får den der lyst til at kigge i mine køkkenskabe hele tiden. Det er drøn irriterende. Jeg bliver kortvarigt mæt, men har følelsen af at mangle noget. Det oplever jeg aldrig når jeg spiser grøntsager-kød og fedt.

Hvis du er i et vægttabsforløb, så vent med dette brød (alle slags) til du er ‘omme på den anden side’. Spis i stedet for et proteinrigt måltid, da det vil sikre dig et langt mere stabilt blodsukker og længere tids mæthed.

LCHF franskbrødet som Nina havde bagt (og som er med ganske få kulhydrater), syntes jeg smagte godt. Nogen vil måske mene, at jeg ikke er den rette til at vurdere om det smager som brød, i det jeg ikke har spist brød i 7 år, men til gengæld levede jeg af brød i 40 år, og jeg har desværre ikke glemt den gode smag, eller sprøde skorpe endnu 😉

Nina har nu sendt mig opskriften, og jeg kan se at den er fra siden ‘mine bedste lchf opskrifter’. Jeg har ændret lidt på den. Jeg synes ikke, at der behøver at være sukker i, heller ikke de kunstige af slagsen. Mine mave opfører sig helt tosset når jeg forsøger at tilsætte de forskellige muligheder af sødemidler, så jeg synes det er meget nemmere at undvære, og så har jeg i øvrigt vænnet mig til smagen uden, hvilket er en stor befrielse

*Jeg bruger affiliatelinks/reklamelinks. Læs nederst hvad det betyder.

LCHF Franskbrød

Du skal bruge:

 • 3 æg
 • 6 æggehvider (jeg gemmer blommerne til røræg)
 • 1 dl. affedtet mandelmel (reklamelink)
 • 2 dl. pofiber (reklamelink)
 • 250 gram revet ost.(jeg river min egen)
 • ½ tsk. salt
 • 2 tsk. bagepulver (reklamelink)
 • 2 spsk. fiberhusk (den gule) (reklamelink)
 • 1 æg til pensling
 • Birkes/nigella frø til drys (kan undlades)

Du gør sådan her;

 • Hæld alle de tørre dele i en skål og bland dem godt
 • Pisk æg og hvider sammen i en anden skål
 • Tilsæt den revne ost i de piskede æg
 • Hæld nu de tørre dele, lidt af gangen, over i den våde del.
 • Når det ikke længere giver mening at røre i det tager du dine hænder i brug.
 • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
 • På en bradepande med bagepapir lægger du nu din dej, og former det som et brød.
 • Pensl brødet, husk godt ned af kanterne
 • Drys evt. med birkes eller nigella frø, og skær ridser i brødet på tværs.
 • Bages midt i ovnen i 50-60 minutter. Hold øje med det efter 30 minutter, da du måske får brug for at lægge et stykke sølvpapir henover hvis det er ved at blive for mørkt.

Hvordan har du det med brød?

Har du lagt mærke til hvad der sker med dig når du spiser brød, altså lchf style ? Jeg synes lynhurtigt at det kaster mig tilbage i mine gamle vaner, og det er ligegyldigt om vi kalder det LCHF Franskbrød, eller Ciabatta boller, det giver mig flash back til mit gamle afhængighedsmønster, og er der noget jeg ikke gider, så er det det! Tænk engang at jeg spiste så mange små måltider om dagen, nogen gange spiste jeg 5-6 gange, det jo helt tosset. Jeg var altid dødbange for at blive sulten, fordi jeg fik det skidt af mit blodsukkerfald. Men de dage er ovre, og jeg stor-elsker min livsstil <3

Hvis du er så heldig at du kan spise brød i lange baner, så har du måske lyst til at prøve en af mine andre brød opskrifter evt. ciabatta boller, theboller og ostefladbrød ud. Men det brød som hitter allermest er Lindas brød 🙂

Knus fra Linda

Affiliatelinks/reklamelinks

Affiliatelinks er links, der indeholder en kode, der gør, at jeg får udbetalt et mindre beløb, hvis du klikker på dem og derefter handler. Prisen for dig er den samme.
Når jeg har brugt affiliatelinks i en opskrift, vil det stå enten før opskriften eller lige efter linket.

Hvis jeg anvender reklame vil jeg skrive det ved indlæggets start.

Jeg er ikke sponsereret af nogen eller noget. Bloggen er ren hygge og en dejlig hobby for mig.

Jeg vil være glad for at du støtter mit arbejde ved at bruge de links jeg henviser til.

Kærlig hilsen Linda

0 Søde tanker skrives her
2

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1