En ret fra Sydøsteuropa
Cevapcici er en traditionel ret fra Sydøsteuropa og spises blandt andet i Bosnien, Serbien og Albanien. Jeg har set dem blive lavet med lammekød, svin og oksekød. Jeg har valgt at bruge hakket kyllingekød og kalder dem kylling cevapcici. De er også kendt under ‘cevapi.
Du kan krydre dem som du bedst kan lide. Jeg valgte at bruge hvidløg, persille, salt, peber, spidskommen og paprika.
Du skal bruge:
Du får cirka 20 ruller ud af denne portion.
- 1. kilo hakket kyllingekød
- 2 fed knust hvidløg
- 1 stor håndfuld finthakket persille
- 1 dl. danskvand
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. groft salt
- friskkværnet peber
- 1 stor tsk. spidskommen
- 3 tsk. sød paprika
- Olivenolie til at pensle rullerne med
Du gør sådan her:
- Bland det hele sammen (pånær olivenolie) og rør det godt rundt, eventuelt med en røremaskine.
- Når farsen er klar fordeler du den på 2 bageplader med bagepapir, 10 stykker på hver.
- Brug fingrene til at forme klatterne til aflange kylling cevapcici. Brug eventuelt bagsiden af 2 skeer til at rette dem af.
- Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
- Hæld tilsidst lidt olivenolie på en ske og glat hver enkelt kylling cevapcici så de får en pæn og ensartet overflade. Dette sidste punkt er med til at give dem en lidt sprød overflade.
- Nu skal begge plader ind i ovnen i 20 minutter.
Jeg serverede kylling cevapcici med en dressing lavet på creme fraiche, salt, peber, og hakket persille. Du kan også sagtens vælge en mere krydret dressing, det vil også smage godt.
Kylling cevapcici smager godt både varme og kolde. De er velegnet til madpakken også.
Andre retter med kylling
Hvis du ønsker inspiration til en anden ret med hakket kyllingkød så kig på de her kødboller i peanutsaucce
I retten ‘ kylling a la Linda’ har jeg brugt kyllingfilet. Det er også en klassiker her hjemme.
Velbekomme.
Kh Linda