Hjem Hvem er jeg Foodprepper du?

Foodprepper du?

af Linda
Min morgenmad i går. Kyllingbund, spejlæg og avocado

I går lagde jeg en afstemning op på Instagram med ordlyden; foodprepper du? Lige nu er der flest der har stemt nej, og det overrasker mig. Jeg forsøger selv at forberede så meget jeg kan i løbet af weekenden, eller en fridag. Det er mest fordi jeg ikke gider alt for meget besvær i hverdagen hvor jeg kommer sent hjem og ikke vil bruge en time eller mere i køkkenet.

Foodprepper du?

I går kogte jeg to kyllinger og en hamburgerryg som jeg vil bruge til skinkesalat. Kyllingerne har jeg flået og den ene er lagt på frost og den anden står på køl. Så ved jeg at jeg har kød til min frokost de fleste dage i ugen. Jeg snittede også spidskål, både et hvidt og et rødt, halvdelen skal bruges til coleslaw og den anden halvdel spiser jeg som det er, råt.

Jeg foodpreppede også brød bagt på æggehvideprotein, den anden dag, både en version med rigtige æggehvider og et på vand og pulver. De er skåret i skiver og lagt på frost. Lige ved siden af dem ligger der tre bunker af kyllingebund som er lavet med forskellige krydderier og skåret i firkanter og klar til brug.

Hjælp til selvhjælp

Ved at foodpreppe hjælper jeg mig selv til at holde fast i mine gode vaner og de beslutninger jeg har taget for mig selv. Det er nemt at finde noget at spise, og jeg står ikke i en situation hvor jeg er nødt til at ty til, for mig, forkerte beslutninger.

Når det gælder vores aftensmad så laver vi, som oftest, store portioner så vi har til frokost eller aftensmad igen dagen efter. Vi skiftes til at lave aftensmad, eller.. jeg har anmodet om at blive fri for at stå for aftensmaden mandage og tirsdage fordi jeg kommer sent hjem de dage. Nu må vi se om det holder😅Og ellers må jeg hive nogle af godterne fra fryseren frem😉

Senfølger?

Jeg startede på arbejde i fredags efter 48 timer uden symptomer. Det var skønt at komme igang, jeg har savnet mit arbejde, men det var også hårdt, og jeg sov halvanden time da jeg kom hjem.

Jeg googlede det med at være symptomfri for hvad betyder det helt nøjagtigt? Jeg har stadigvæk hovedpine og kvalme, jeg sover langt mere end jeg plejer (og det siger ikke så lidt). Men det skulle angiveligt ikke høre med ind under symptomer. Jeg føler mig selvfølgelig heller ikke syg som jeg gjorde i mandags, men er dette så den nye udgave af mig? Det håber jeg ved gud ikke!

De mest hyppige senfølger efter Covid-19

Jeg bliver forpustet af at gå op af trapper og det strammer om mit hjerte, jeg orker ikke at tænke på at skulle cykle til arbejde, eller gå i fitness, selvom jeg savner det meget. Jeg savner mine rutiner og føle mig som mig selv igen. Jeg håber ikke at det varer for længe før Linda er tilbage.

I følge sundhedsstyrelsen definerer man senfølger efter 2 måneder, så der er håb for mig endnu😉 Lige nu kan jeg krydse flere ting af på listen over de mest hyppige senfølger. Shit!

Ny uge😊

I morgen starter en ny uge, og jeg har planer om at køre som om intet er hændt, og håbe på at jeg den vej kan snyde mig selv😅

Knus og dejlig søndag til dig🌸

Brød bagt på æggehvideproteinpulver. Det gyldne er bagt med rigtige æggehvider og smager, bedst synes jeg.

Foodprepper du? Vil du fortælle mig om du gør, og også hvis ikke du gør her i kommentarfeltet?

6 comments
3

Du vil måske også synes om dette

6 comments

Anja januar 25, 2022 - 12:10 pm

Spændende med foodprepning. Vil gerne i gang selv, men er i tvivl om hvordan kålene holdes friske/lækre . Hvordan opbevarer du det snittede kål. Har du nogen gode fif

Reply
Linda januar 25, 2022 - 6:20 pm

Hej 😊
Tak for din respons på indlægget😊
Jeg snitter et helt kål af gangen, eller halvt af et rødt og et hvidt. Jeg snitter det på mandolinjernet, og opbevarer det i et tætlukket plastikbeholder i køleskabet. Jeg deler det ofte op således at halvdelen laves om til coleslaw og resten spises råt eller vendes på panden. Det rå holder 2-3 dage før det bliver kedeligt, og så ryger det på panden😉
Kh Linda

Reply
Pia januar 30, 2022 - 5:47 pm

Hej Linda, jeg er så småt på vej tilbage efter i mange måneder, synes jeg selv, ikke har kunne foretage mig så meget flere årsager har der været, er ked af at høre at du har været syg, håber snart du er 100% tilbage.
Foodprep har jeg altid praktiseret, dog ikke i de sidste måneder, hvilket desværre også ses på vægten, energiniveau og det velbefindende jeg havde i starten af 21, og som bare kun gik nedad for ende ud i ingenting…. nu er jeg på vej tilbage i en ny og forbedret udgave, synes jeg selv, klar til at tage fat igen, og det skal jeg, for det er nu engang sådan at man ikke får muskler af at ligge på sofaen….I dag søndag har jeg forberedt maden til næste uge, med 2 forskellige retter, et cheeseburgerfad og en kyllingepizza begge opskrifter fra madbanditten, der er snittet spidskål så det grønne er også hjemme. Jeg tager det hele meget stille og roligt, tjekker instagram og Facebook når lysten er der, måske bliver det med tiden mere, men får stadig hjertebanken og stress hvis jeg gør ting som føles ” jeg skal agtige” men jeg arbejder meget med det indre. Har lige læst dit blogindlæg omkring protein spændende læsning pas på dig selv❤

Reply
Linda marts 13, 2022 - 7:14 am

Kære Pia
Jeg er ked af at læse du har været inde i en svær periode, men glad for at du er ved at være tilbage på sporet. Det er ikke rart når noget føles forbudt eller som noget man skal af pligt. Det bedste ville være hvis lysten til en anden livsstil føltes naturlig og ikke som et pres. Din tilgang nu, med at tage det hele stille og roligt, lyder fornuftigt, og foodprep er godt når man har tendens til at falde for de ´lette løsninger´ i en presset periode.
Jeg håber på alt det bedste for dig, i det tempo som føles godt og trygt🥰
Kh Linda

Reply
Susanne olsen september 22, 2022 - 9:02 am

Hej Spændende blog og instragram . Overvejer meget at skifte . Har tit kvalme og ondt i maven . .når du taler om mad og spiser i løbet af en dag . Hvordan ved du jeg hvor meget jeg skal spise . Vejer du el er det Alm viden . Bare som opstart var det rart at vide . Yak endnu engang Susanne

Reply
Linda september 22, 2022 - 7:39 pm

Hej Susanne. Tak for din besked. Mit skifte til low carb har 100% hjulpet mig med kvalme og ondt i maven. For mig skyldes det min irriterede tarm som især er følsom overfor mange af de store kulhydratgrupper. Jeg vejer ikke min mad, men jeg ved at mange gør det i starten for at finde ud af hvor meget de skal have af hver. Har du set min guide til keto? Jeg har lavet forskellige forslag til de tre hovedmåltider.Du er altid velkommen til at spørge her på bloggen og på Instagram. Enkelte af mine opskrifter er med energiberegninger. Jeg kan helt klart anbefale en low carb livsstil.
De bedste hilsner fra Linda

Reply

Skriv dine tanker

UA-78511755-1