I sidste weekend prøvede jeg denne lækre ret med kødboller i peanutbuttersauce, som jeg fandt inspiration til i ‘Spis bedre’. Det blev et stort hit hjemme hos mig, så den er røget med ind på top 10 listen.
Kødboller i peanutbutter er lavet med hakket kyllingekød, det kunne også være hakket kalv og flæsk, eller oksekød. Jeg synes dog at den gør sig forrygende med kyllingkød.
Du skal bruge, til kødbollerne; (4 personer)
- 500 g. hakket kyllingekød
- 3-5 cm. frisk ingefær, revet fint
- 2 spsk. fiskesauce
- 1 spsk. smør til stegning
- 2 fed hvidløg, skåret i små tynde skiver
- 1-2 tsk. rød karrypasta
Du skal bruge, til saucen:
- 1 dåse kokosmælk
- 1 pose panangcurry (færdigblandet krydderiblanding)
- 2-3 store spsk. peanutbutter
- Saften fra 1/2 limefrugt
- 1 rød peberfrugt
- Smag til med fiskesauce
Serveres på en bund af frisk grøn salat/kål, eller med ris til.
Du gør sådan her, kødboller:
- Læg kyllingekød i en skål og bland det med ingefær, og hvidløg
- Tilsæt rød karrypasta og fiskesauce
- Form små kødboller af farsen, (jeg brugte 2 teskeer) og steg dem i smør til de er gyldne på alle sider.
- Tag kødbollerne af, og læg dem på en tallerken.
Du gør sådan her, sauce
- Brug panden hvor du har stegt dine kødboller til at lave saucen.
- Hæld kokosmælk på og rør den færdigblandet panangcurry i
- Tilsæt peanutbutter og rør det hele godt sammen
- Smag til med fiskesauce og lime.
- Læg dine kødboller på, og pynt med rød peber.
Drys evt. peanuts over retten lige inden servering.
Peanutbutter
Hvis du er begejstret over retter med peanutbutter kan du med fordel lige tjekke denne her ud; peanutbutterkylling
Blandt lækkerier med peanutbutter finder du denne; peanutbutterdrøm, og en lille lækker haps.
Peanutbutter kan godt dele vandene, enten elsker man det, og ellers holder man sig på afstand. Jeg har dog oplevet flere gange at folk har ændret opfattelse af det når de har smagt den lækre peanutbuttekylling. Jeg tror også at denne ret i dag vil gøre lykke i mange små hjem.
Kh Linda