Hjem LCHF Peanutbutter kylling

Peanutbutter kylling

af Linda
Peanutbutter kylling

Jeg har været alt for længe om at give jer denne her opskrift. Jeg har lavet peanutbutter kylling mange gange, og flere har spurgt ind til hvordan jeg laver den.

Jeg laver selv den coleslaw som følger med i retten, men du kan også købe den færdiglavet i de fleste supermarkeder. Hvis du har overskud kan den sagtens laves dagen i forvejen.

Opskriften er til 4 personer, og jeg vil tro at du skal afsætte en times tid til at lave den. Det er en ret som er lidt tung på kalorier, så du skal være opmærksom på hvad du ellers vælger at spise den dag, mest hvis du forsøger at holde dig under en specielt mål. I mine vægttabs forløb forsøger jeg at holde kalorieindtaget på omkring 500 Kcal. pr måltid, eller 1500-1600 kalorier om dagen. Det er en fin måde at gå ned i vægt uden at føle sult. Selvfølgelig kender jeg ikke dig, dit aktivitet niveau, vægt osv. men det plejer at passe meget godt.

KETO Simple

Keto simple er en bog som er skrevet af Martina Slajerova, hun er også indehaver af den App der hedder Ketodiet. Det er Martina som er ophavskvinde til opskriften her. Jeg har ændret den en smule til at passe til danske forhold, men ellers er den næsten som i bogen. Jeg synes der er flere gode retter i KETO Simple, men den er desværre uden billeder til flere af opskrifterene, og det er brandærgerligt.

Peanutbutter kylling til 4 personer.

Opskriften indeholder reklame/affiliatelinks, Læs nederst hvad et betyder.

Du skal bruge ( til saucen);

 • 5 spsk. peanutbutter (80 g.)
 • 1 dl. olivenolie
 • 2 spsk. Tamari (glutenfri soya) eller brug almindelig
 • 2 spsk. friskpresset citron
 • 1 spsk. fiskesauce
 • 2 fed hvidløg
 • 1 tsk. chiliflager
 • 1 spsk. friskrevet ingefær

Du skal (også) bruge:

 • 4 kyllingbryster, 600 g.
 • Salt og peber
 • 3 forårsløg
 • Evt. koriander/sesamfrø til drys/pynt
 • 500 g. coleslaw (følg min opskrift eller køb en færdiglavet)

Du gør sådan her:

 • Bland alle ingredienser til saucen sammen og sæt det til side.
 • Rids kyllingfileterne på tværs uden at skære igennem
 • Læg kyllingen i et smurt ovnfast fad
 • Drys salt og peber hen over
 • Fordel nu halvdelen af saucen over kyllingen, fordel det godt ned i ridserene (du kan eventuelt gøre dem klar dagen før og derved lade dem trække i marinaden et døgns tid)
 • Forvarm ovnen på 200 grader og giv kyllingen 15-20 minutter
 • Tag kyllingen ud og skub den sammen i midten af fadet
 • Fordel coleslaw i fadet og hæld resten af peanutbutter sauce henover. Rør godt sammen
 • Læg kyllingen ovenpå coleslaw og sæt fadet tilbage i ovnen i 10-15 minutter
 • Drys med forårsløg og servere varm. Jeg spiste retten som den var og resten af familie spiste ris til.
 • Retten kan holde sig i op til 4 dage i køleskabet.

Hvad dag er det i dag ? Det er efterhånden ikke til at finde rundt i, men lige i dag ved jeg at det er onsdag fordi jeg skal være på live i min Facebookgruppe klokken 17:00. Det er nogen skønne mennesker jeg har med mig i gruppen. Super energi, dejlig optimisme og opbakning til hinanden. Jeg synes det klarer det SÅ godt 🙂

Energiberegning:

I følge Martina er der 505 Kcal og 8,6 kulhydrat i peanutbutter kylling , men den udregning jeg har lavet i Madlog er lidt tungere på kalorier:

 • Kcal 680
 • Protein 40
 • Kulhydrat 7,7
 • Fedt 45

Du skal være vågen når du køber din peanutbutter, der er himmelvid forskel på kulhydratindholdet. De spænder helt fra 7,5 – 26 g pr 100 g. Det gør en stor forskel. Den jeg bruger er fra Coop, er økologisk og indeholder 7,5 g. kulhydrat.

Knus fra Linda

Affiliatelinks er links, der indeholder en kode, der gør, at jeg får udbetalt et mindre beløb, hvis du klikker på dem og derefter handler. Prisen for dig er den samme.
Når jeg har brugt affiliatelinks i en opskrift, vil det stå enten før opskriften eller lige efter linket.

Hvis jeg anvender reklame vil jeg skrive det ved starten af opskriften.

Jeg er ikke sponsereret af nogen eller noget. Bloggen er ren hygge og en dejlig hobby for mig.

Jeg vil være glad for at du støtter mit arbejde ved at bruge de links jeg henviser til.
0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1