Uha jeg kan allerede høre det.. tvivlen. Ciabatta boller? Seriøst ? Og nej, din tvivl kommer dig til rette, for det er jo ikke den ciabatta bolle du køber hos bageren, men vi nærmer os lidt med den melfrie version her.
Ciabatta boller er super enkle og ligetil. Ganske få ingredienser, og alle samamen nogen vi kan købe i supermarkedet. What’s not to like ?
Bollen findes mange steder her på nettet, under forskellige navne. Kært barn mange navne, ikk’. Den er rig på fibre, så hvis du har en lidt sart mave, som mig, så vær lidt forsigtig med at spise for mange. Bollen indeholder ca. 1,6 gram kulhydrat, og 3,9 gram protein.
Kan brød erstattes ?
Det er svært det her med brøderstatninger. Det kommer aldrig nogensinde til at blive som du husker brød. Du får aldrig en sprød skorpe. Sådan er det bare, men jeg kan garantere dig for, at du kan blive glad for det alligevel. Du vænner dig simpelhent til den lidt anderledes konsistens.
Selv spiser jeg stort set aldrig brød længere. Jeg holder mig til grøntsager, kød og fedt. Det er langt nemmere, mere simpelt, og det er billigere. Jeg oplever, at folk synes det er for dyrt at leve denne livsstil, og det er fordi de suser ud og køber alverdens glutenfri mel produkter, i jagten på den gode bolle/perfekte brød. Men bare stop dig selv, for det kommer ikke til at ske. Se i øjnene at dit kærlighedsforhold til brød er et afsluttet kapitel. I har slået op/blevet skilt. Det er slut.
Men jeg vil alligevel gerne have ‘brød’
Når du så alligevel, til de særlige arrangementer/højtider, gerne vil have brød med, så kan denne bolle være et godt bud, men også thebollen er god til fødselsdags arrangementer. Jeg ender dog altid med selv at have verdens bedste knækbrød med. Det har et lavere indhold af kulhydrater, og jeg synes at brød trigger noget i mig, og giver mig lyst til at overspise.
Jeg vil nu give dig opskriften, og så må du se hvad du synes. Jeg vil være mere end glad for at høre din mening. Så kommenter meget gerne 🙂
Du skal bruge, til 8 boller
- 1 dl. fiberhusk (90 gram)
- 2½ dl. kogende vand
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. æblecidereddike
- 4 sammenpiskede æg
- 1½ dl. pofiber (50 gram)
Du gør sådan her:
- Rør de tørre ingredienser sammen (fiberhusk, salt,bagepulver og pofiber)
- Tilsæt æblecidereddike til den tørre del
- Rør æggene i dejen
- Til sidst tilføjer du det kogende vand. Du skal være lidt hurtig her og røre godt og grundigt rundt. Fibrene vil hurtig suge væsken til sig
- Lad dejen trække i 5 minutter imens du tænder din ovn på 175 grader varmluft.
- Med fugtige hænder former du nu 8 boller og sætter på en brandepande med bagepapir.
- Bag bollerne midt i ovnen i ca. 35 minutter.
- Tag bollerne ud og lad dem afkøle inden du rører ved dem
Underlig konsistens
Du vil opleve dejen som værende gummiagtig og klistet. Det er svært at tro der kan komme noget brugbart ud af den, men fat mod. De hæver ret meget og blive luftige og lækre. Du må ikke glemme at tilsætte salt !
Energiberegning, pr bolle:
- 62,6 Kcal.
- 3,6 gram protein
- 1,3 gram kulhydrat
- 2,6 gram fedt
8 comments
[…] I går bagte jeg ciabattaboller. Det var på opfordring fra min søster, men jeg er ikke selv for god til at holde mig fra dem 😉 Opskriften finder du hos Familiefristelser. […]
Det glæder mig meget at du har svært ved at holde snitterne fra dem 😀
Altså…det der med at de hæver ret meget..mine hæver slet ikke ??? Men altså de smager godt 😊
Hej Lisbeth
Hæver de slet ikke? Det lyder mærkeligt, mine de hæver virkelig meget. Men jeg er glad for at høre du synes godt om smagen 😊
Fiberhusk, er det den gule?
Hej Mette
Ja, det er den gule
Kh Linda
Hej 😊.
Jeg skal prøve opskriften for første gang.
Hvilken slags salt bruger du?
Hej Annette. Dejligt at du giver dig i kast med bollerne. De ligger tungt i maven😅
Du bruger bare den salt du har i køkkenet, om den er grov eller fin er lige godt. Hvis du har himalaya salt er det en god løsning. Håber du bliver glad for resultatet. KH Linda