Hjem Hverdagen Pizza på blomkålsbund, faste og ambitioner

Pizza på blomkålsbund, faste og ambitioner

af Linda

Pizza på blomkålsbundPizza på blomkålsbund er en hel fin måde at afsluttet min 13 timers faste. Vitaminer, fedt og proteiner. Jeg er mæt nu.

Jeg startede min dag, som nævnt i indlægget i går, men djævleæg og greenie. Og denne kombination har holdt mig mæt indtil jeg satte tænderne i ovenstående pizza. Ret imponerende, ikk´

Min morgenmad ser du her :

Djævleæg og greenie

Pizza på blomkålsbund :

(og nej, den bliver ikke sprød. Til gengæld er den sund, så du må gå lidt på kompromis her)

Opskriften på pizzabund får du her (jeg siger tak til fedevaner.dk, for inspiration):

Du skal bruge : (til en bradepande og 2 stk. på størrelse med en hånd)

1 blomkålshoved

1½ pakke mozarella”bøf” (ca.150 gr.) skåret i små stykker

2 æg

½ dl. pofiber (kartoffelfiber)

1 tsk. hvidløgspulver (kan undlades)

1 spsk. tørret basilikum (kan undlades)

1 spsk. tørret oregano (kan undlades)

Salt og peber

Du gør sådan her :

Del blomkål i mindre stykker og læg dem op i din blender. Jeg brugte min foodprocessor. Blend dem til en grynet masse.

Læg din blomkålsmasse i et rent viskestykke og knug vandet ud. Alt vandet. Jeg skulle virkelig bruge mange kræfter her, og hver gang jeg troede der ikke var mere vand, så var der sørme mere vand. Bliv ved til der ikke kommer mere ud.

Hæld blomkålen i en skål, og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør rundt med en grydeske og ælt til sidst det hele sammen med hænderne. Laden “dejen” hvile i 5-10 minutter imens du tænder din ovn på 200* varmluft.

Find dit bagepapir frem, svarende til størrelsen på din bradepande, og hæld dejen ud herpå.  Læg endnu et stykke bagepapir ovenpå, og tryk/flad dejen ud så den fylder hele bagepapiret. Brug evt. en kagerulle. Det overskydende dej fjerner du og bruger til ekstra små pizzaer.

Ind i ovnen i 15 minutter hvorefter du vender bunden og giver den 5 minutter ekstra på den anden side. Du skal være  forsigtig her. Det kræver lidt snilde for at den ikke knækker, især hvis din bund er tynd. Og ellers lader du bare være med at vende den og giver den 5 minutter mere på samme side.

Tag pizzaen ud når den ser gylden ud, og lad den køle lidt ned inden du putter dit fyld på.

Som topping brugte jeg:

Tomatsovs på flaske (hvilket nok var årsag til at bunden blev lidt svampet) Jeg vil anbefale dig at undlade tomatsovs, eller bruge tomatpuré, som jeg desværre havde glemt at købe. Eller lad helt være med at bruge noget, så bliver den måske sprød.

Jeg delte pizzaen op i to dele og brugte forskellige skinke.

2 skiver Røget skinke

2 skiver parmaskinke

1 pakke “bøf”mozarella

En håndfuld revet ost

Efter en tur i ovnen pyntede jeg med ;

5-6 tsk.Basilikum pesto

1 håndfuld ruccola

10 blade basilikum

Se her :

Blomkålspizza

Jeg spiste halvdelen af bradepanden. Hi hi jeg var sulten. En halv time efter spiste jeg en halv plade mørk chokolade og en håndfuld nødder. Men så kunne jeg heller ikke mere 😉

Hvordan gik “fasten”?

Den gik godt. Min arbejdsdag slutter allerede klokken 13, og i og med jeg ingen frokostpause har, så tænker jeg ikke over at jeg plejer at spise klokken 13, jeg suser bare hjem. Og jeg havde lidt travlt i går, hvilket hjælper en del med at holde tankerne væk fra mad. Jeg var hjemme klokken 16, skulle gå med hunden, købe ind og så i gang med at lave mad. Inden jeg var færdig med pizzaen så var klokken 18.45, og det var 13 timer siden jeg sidst havde spist. Jeg havde ikke været sulten i mellemtiden, og jeg følte mig ikke fristet til at spise noget imens jeg bagte pizzaen. Alt foregik i roligt tempo og med ro i kroppen. Det er ret vildt, når jeg tænker på hvor meget jeg normalt spiser til frokost hver dag. Nogen mennesker bruger denne form for “faste” for at tabe sig, og de har ganske fine resultater. Jeg gør det for at rydde ud i mine affaldsstoffer. Jeg har lyttet mig til, gennem podcast med dr. Jason Fung, at det er godt for helbredet og forebyggende imod flere livsstilssygdomme. Jeg skal nok vende tilbage når jeg har modtaget og læst bogen “the complete guide to fasting”.

Ambitioner

Jeg har visse ambitioner med denne blog. Jeg kan godt lide det. Jeg føler jeg skriver dagbog til mig selv, og jeg synes det er sjovt at læse tilbage. Jeg kan også godt lide at jeg så kan huske de forskellige opskrifter, for bloggen er min personlige kogebog, hvor jeg deler de opskrifter vi selv kan lide. Men mine ambitioner spænder også ben for mig. For det kræver sin kvinde at få skrevet her hver dag. Jeg har fuldtidsarbejde (som jeg også er vild med), er mor til to teenagere i fuld udvikling, mormor, hustru, hundemor, veninde, og ikke mindst mor til to voksne børn som lever deres selvstændige liv og som jeg savner hver dag. Men jeg vil gerne være til stede her på bloggen hver dag, og det er min ambition at være her så meget som muligt. Bare hold mig til ilden!

Knus og kram fra Linda <3

 

 

 

 

 

 

 

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1