Hjem Ingen mel Hollandaise

Hollandaise

af Linda
Laks og hjemmelavet hollandaise sauce

Altså den her hollandaise .. mums en sauce! Den er virkelig lækker, super nem at lave og meget hurtigt spist 😉

Den indeholder æggeblommer, smør (meget!), sennep, citron, salt, peber og dild. Du får brug for en stavblender og et højt blenderglas og så er du klar til at gå i gang.

Det er ikke tit jeg laver denne lækre hollandaise, men når jeg gør, så er den meget hurtig væk igen. Jeg bruger saucen når jeg laver retter med fisk, kylling og til den meget luksuriøse morgenmad jeg fik i dag. Den bestod af nybagte oopsies, laks, pocheret æg og så hollandaise. Mega YUM!

Søndag i september

Jeg startede min søndag med en lille løbetur. Det er omkring et år siden at jeg sidst fik lyst til at løbe en tur. Jeg er mest til at cykle, det er jeg til gengæld også rigtig glad for. Nå, men altså i morges var det løb, og jeg fik de rigtige sko på, og løb. Bare løb. Det blev til 3 km. på 20 minutter, så altså ikke ligefrem en rekord, men alligevel en rekord for mig. Bare det at komme ud af døren var en rekord. Jeg løb hele vejen, ingen pauser. Jeg er temmelig stolt. Nu sidder jeg her, søndag aften, og er super øm.. i ballerne! ha ha hah ha det er da morsomt. Jeg troede at min tid i fitness centret med tonsvis af squatøvelser var nok, men det er det tydeligvis ikke.

Nå, men nu tilbage til hollandaise.

Du skal bruge, til 4 portioner:

 • 6 æggeblommer (jeg brugte rå, men du kan vælge pasteuriseret).
 • 170 gr. smeltet smør
 • 1 spsk. Dijon sennep
 • 1 spsk. citronsaft
 • ½ tsk. salt
 • ½ tsk. peber (eller en knivspids hvis du synes det bliver for stærkt)
 • 1 spsk. finthakket dild.

Du gør sådan her:

 • Smelt smør ved svag varme
 • Gør stavblender og blenderglas klar
 • Hæld æg, smeltet smør, sennep, citronsaft, salt, og peber ned i blender glasset.
 • Sæt din blender ned i glasset og begynd at blende. Lad den stå samme sted 15-30 sekunder før du langsomt begynder at løfte den opad så du kan se at blandingen bliver cremet og blendet godt sammen.
 • Fortsæt med at blende imens du langsomt kører blenderen op og ud af glasset
 • Tilsæt dild og blend kort.

Saucen skal opbevares i køleskabet og kan holde sig i op til 5 dage. Den kan genopvarmes, men smager også godt kold.

Saucen indeholder:

 • 1600 Kcal.
 • 20 g. protein
 • 6,2 Kh
 • 170 g. Fedt

Hvis du er nysgerrig på mine personlige vægttabsforløb kan du læse mere her👇

Vægttabsforløb
Hollandaise sauce
Oopsies med laks, pocheret æg og hollandaise
0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1