Wok med kylling

wok med kylling

Wok med kylling og tonsvis af grøntsager, det er da bare for lækkert. I dag er min wok ret smagt til med fiskesauace og østersauce, samt kokosmælk.  Her var alle tilfredse og vi var godt mætte alle sammen.

Du skal bruge (til 5 personer)

700 gr. kyllingefilet skåret i fine strimler

1 rød peberfrugt, skåret i strimler

1 gul peberfrugt, skåret i strimler

2 gulerødder skåret i fine strimler

2 røde chili, skåret i små strimler og fri for kerner

1-2 cm frisk finthakket ingefær

6-7 champignon skåret i skiver og stegt på panden

4 forårsløg skåret i strimler (jeg brugte kun den grønne del)

1 lime, saften heraf.

1 spsk. karry

1 dåse kokosmælk

1 dåse babymajs

1 dåse bambusskud

2 spsk. fiskeolie (smag til efter 1 spsk.)

½-1 spsk. østerssauce

salt og peber

*Smør til at stege i

1 potte koriander til pynt (valgfrit)

2 dl. kokos, let ristet på en tør pande (valgfrit som topping)

2 dl. peanuts (valgfrit som topping)

Lidt ananas skåret i små tern. (valgfrit som topping)

1 glas mango chutney ( valgfrit som topping )

Du gør sådan her :

Find din wok frem eller en dyb pande. Smelt smør i din wok og drys din finthakket ingefær ned i wok’en. Hæld karry og finthakket chili ned til ingefæren. Rist det, uden at det brænder på.

Tilsæt kyllingefilet og lad det blive vendt godt rundt i krydderierne. Hvis din pande/wok er for lille må du gøre det over flere gange. Det er denne proces der giver den super lækre smag.

Lad det stå indtil kyllingen er gennemstegt. Hæld nu kokosmælk ned i og lad det stå i 5-10 minutter inden du tilsætter grøntsager.

Steg imens dine skiveskårne champignon i smør på en pande. Når de er færdige hælder du dem over i din wokblanding. Bare hæld saften med også, det giver en god smag.

Vask panden af og hæld kokos på en tør pande og rist den let, det må ikke brænde på men blot få en gylden farve.

Nu skal du smage retten til med fiskesauce og østerssauce. Tag lidt af gangen og find den smag du bedst kan lide.

Når du har fundet den helt rette smag tilsætter du saften af en lime, peberfrugter, gulerødder, babymajs, og bambusskud.

Grøntsagerne skal kun lige varmes, de må gerne beholde deres sprødhed og ikke blive slatne og kedelige af for meget varme.

Nu er retten klar til at blive serveret, pynt med forårsløg og koriander. Kokos og peanuts hældes i små skåle og sættes på bordet så folk selv kan drysse det på de ønsker.

Jeg serverede ris ved siden af, det passer jo super godt til. Jeg kører på få kulhydrater så jeg spiser sjældent ris, men i dag fik jeg mig en lille portion 😉

Bon appetit 🙂

IMG_4833

  • Jeg bruger fuldfede produkter i min madlavning og nyder at maden smager af mere, men hvis du er mere til de fedtfattige produkter så udskifter du bare smør og fløde til det du foretrækker. Alle mine retter kan tilpasses efter smag 🙂

 

 

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *