Hjem Ingen mel Æggekage

Æggekage

af Linda
Æggekage

ÆggekageÆggekage, nem ret, få ingredienser, dejlig mæthed.

Du skal bruge (til  3 portioner hvis det er en middagsret)

10 æg

5 spsk. fløde

salt og peber

1 pakke bacon i skiver

et bundt purløg

3-4 tomater, evt, fra San Marzano som jeg har brugt her.

Du gør sådan her:

Klip dine bacon strimler i mindre stykker.

Steg dem på panden til de er gyldne og sprøde. Tag dem af men lad panden stå.

Pisk dine æg samme med fløde, drys salt og peber i.

Hæld din æggemasse på den pande hvor du lige har stegt bacon.

Skru ned på middel varme og løsn lidt i kanten for at den ikke sætter sig.

Lad den stå i tyve minutters tid eller til du synes den ser fast ud i kanterne.

Løsn lidt i kanterne under hele forløbet. Det kan være en fordel at lade noget af æggemassen glide ned i bunden.

Drys bacon og purløg henover den og placer dine tomater hvor du synes de pynter mest.

Lad den stå i yderligere 20 minutter.

Din æggekage er færdig når den føles godt fast og æggemassen i midten har sat sig.

Bon appetit 🙂

Æggekage

 

En ny uge er startet og der er 4 uger til ferie. Jeg startede dagen med at cykle til jobbet, for jeg nåede desværre ikke mit mål i sidste uge om at cykle 4 ud af 5 dage. Jeg var så dødtræt i fredags at jeg tog bilen og glemte alt om mit løfte til mig selv. Natten torsdag til fredag husker mange nok som en nat med torden og lyn, og det var da virkelig nogen vilde nogen af slagsen ! Hold da op. Jeg har kun hørt så lange tordenbrag på vores ferier i Italien og på Korsika, men aldrig her i Danmark. Men ud over en varm nat med naturens “larm” så havde jeg også glæden af 8 teenagere der var krøbet i ly for regnen hjemme hos os. De var glade taget til Sankt hans bål ved den lokale sø, men det var en kort glæde. Jeg blev ringet op og skyndte mig at hente så mange jeg kunne have i bilen. En anden sød forældre hentede de andre og kørte dem hjem til os. De var i højt humør og lettede over at være færdige med folkeskolen og på vej mod nye eventyr. Der blev spillet høj musik, grinet og danset. Jow jow de hyggede sig, men jeg fik ikke sovet mere end to timer, og var SÅ træt da uret ringede klokken 05:00. Gaaaab. Ud i bilen med mig og på vej til job. Nu må vi se hvor mange cykeldage det bliver til i denne uge, men jeg kan da allerede tælle til en nu 😉

Jeg fik handlet ind til, næsten, hele ugen, i Kiwi i går. Det er så fedt når jeg får gjort det, for nu skal jeg ikke tænke på madplan eller indkøb men bare gå hjem og gå i gang. I dag skal vi have æggekage med bacon, purløg og tomat. Bo skal have grovfluté til. Det dufter dejligt ude i køkkenet allerede nu og jeg kan ikke vente til æggekagen er færdig. Den skal stå på lav varme i 20 minutter endnu, men den passer jo sig selv og er en dejlig nem, let og lækker ret.

Rigtig dejlig sommeruge til jer alle 🙂

 

 

 

1 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

1 Søde tanker skrives her

Skriv dine tanker

UA-78511755-1