Kokostrøfler med ganske få ingredienser er en lækker lille snack, men kræver tålmodighed (i hvert fald af mig)
Du skal bruge:
- 250 g. mascarpone
- 2 spsk. flydende kokosolie
- 4 spsk. kokoscreme (den fede del fra toppen)
- 2 spsk. citronsaft
- 100 g. kokos, sørg for at have ekstra til rulning (den helt almindelige fra supermarked)
- Evt. sødning fra Stevia eller 2 spsk. sukrin melis
Du gør sådan her👇
- Rør mascarpone sammen med kokosolie til en lind masse
- Tilsæt den fede kokoscreme, citron og evt. sødme
- Tag 6 spsk. af den revet kokos og tilsæt massen. Rør godt sammen og sæt i fryseren i en times tid.
- Brug en halv spiseske til at folde/rulle dine kokostrøfler i det resterende kokosmel
- Det er her din tålmodighed bliver sat på prøve. Det tager sin tid at rulle så mange trøfler, og kokosmassen bliver hurtig blød og umedgørlig. Sæt den evt. på køl ind imellem.
Kokostrøfler
Jeg synes der er stor forskel på kokosmælk, nogle egner sig til det ene og andre til det andet. Jeg ved at mange er glade for Kokobio der er som yoghurt når den er kold, men til denne opskrift skal du bruge en som har en fed og fyldig kokosccreme, evt. den på dåse fra Irma, eller en hvilken som helst anden du kender som har en fed og fast masse på toppen. Ellers bliver dine kokostrøfler flydende og ikke til at rulle. Du kan sætte en dåse kokosmælk i køleskabet natten over, det vil som regel også gøre den mere fast at arbejde med.
Jeg er vild med kokos og har ofte lavet desserter eller snacks med kokos. Jeg har ikke brug for at tilsætte sødme da jeg synes at kokos er temmelig sød i sig selv. Hvis du har lyst til at prøve en anden version kan du prøve kræfter med disse kokoskugler, de er også super lækre men har et højere andel af sukker da de er rullet i chokolade😅
Jeg ønsker dig en dejlig dag.
Kh Linda