Her til eftermiddag fik Kian og jeg lyst til at lave kokoskugler, de koster nærmest ingenting at lave og så smager de vildt godt ! De tager lidt tid at lave, men når bare man ved det i forvejen, så er man godt klædt på. Der er altså noget helt særligt ved ting man selv laver, en ting er at man ved hvad der er i, men jeg synes også at det er hyggeligt.
I får “opskriften” på en torsdag så I er klar til weekenden 😉 OBS vær opmærksom på at du skal stille kokosmælken på køl allerede dagen før du skal bruge den (minimum 1 dag) !
Du skal bruge : (du får ca. 50 stk.)
1 dåse kokosmælk, (2 1/2 dl.af den faste del som har stået på køl mindst natten over)
5 dl kokosmel
1 tsk vaniljepulver
2 plader mørk kogechokolade (jeg købte Carletti 2 x 200 gr. 70% )
Find en passende størrelse skærebræt frem og x æk det med bagepapir så der er klar til dine kokoskugler. Vær opmærksom på at brættet skal kunne være i din fryser !
Sådan gør du :
Hæld kokosmelet op i en skål
tilsæt vaniljepulver
Tilsæt den fede del af kokosmælken, start med 2 dl. Og derefter 1-2 spsk afhængig af konsistensen
Bland det godt rundt med hænderne indtil den rette konsistens er nået og du kan forme dem som kugler.
Form massen til en masse små kugler i den størrelse du bedst kan lide, og læg dem på bagepapiret. Fortvivl ikke hvis du synes de har lidt svært ved at hænge sammen, der skal bruges kærlighed og tid til at forme dem. Jeg lægger dem i min venstre hule hånd og former dem højrehånds fingerspidser. De bliver endnu bedre efter en tur i fryseren)
Sæt skærebrættet i fryseren i 1 time.
Smelt i mellemtiden din chokolade over et vandbad. Jeg bruger bare min almindelige kasserolle hvor jeg putter kogende vand i og stiller en glasskål oven i med chokoladen. Pas endelig på at der ikke kommer vand ned i chokoladen for så duer det ikke mere. Jeg bruger to lange gafler fra Blomsterberg til at vende dem rundt i chokoladen med, men før jeg fik dem så brugte jeg bare to gafler, det kan sagtens lykkes fint.
Hæld evt, lidt kokos op i en lille skål hvis du ønsker et pænere og mere indbydende look til dine kokoskugler.
Tag dine kokoskugler og vend dem rundt i den smeltede chokolade og sæt dem tilbage på skærebrættet med bagepapir under. Drys med det samme kokos over, det duer ikke når først chokoladen er stivnet (og det går stærkt)
Når du er færdig er de bedst efter endnu en tur i fryseren. men det betyder jo ikke at man ikke lige kan prøvesmage, vel 😉
Bon appetit og dejlig torsdag til dig 🙂
1 Søde tanker skrives her
Super lækre og nemme kokoskugler 👌🏻 En god idé til weekendsguf!