Det sommer, og vi spiser sommerkage med bær😃
Vi er taget til Gilleleje hvor vi har været så heldige at låne min svigerindes sommerhus i et par dage. Vi har de to ældste børnebørn med, vejret er dejligt, og vi har trykket godt på bremsen, og slapper helt af. Dejligt!
I går nød vi rester af vores vennemiddag fra søndag aften, og det er noget vi altid nyder – det jo nemt ikk’ 😅 Der var også kage tilbage, så den havde jeg taget med os, så vi kunne nyde et stykke om eftermiddagen. Det er som sagt ferie, og mine rutiner ryger lidt fløjten de næste 2-3 uger. Ikke at det bliver high carb, men det er ikke keto med ganske få kulhydrater.
Nu får du opskriften på sommerkage med bær. Jeg har fundet opskriften hos Madbanditten som jo har et hav af lækre opskrifter på alt!
Du skal bruge:
- 6 æg
- 200 gram mørk chokolade, gerne 70% eller højere
- 200 gram smør
- Lidt salt, svarende til en halv teske
- 100 gram sødning, evt. sukrin gold, eller brug almindeligt sukker
- 1 spsk. kakaopulver
Vaniljecremen:
- 1 teske vaniljepulver med top / eller brug almindelig vaniljesukker
- 1 spsk. sødning, evt sukrimelis (ikke hvis du bruger almindeligt vaniljesukker)
- 3 spsk. piskefløde
- 250-300 gram mascarpone
Blandede – gerne friske – bær til din topping, cirka 200 gram. Jeg brugte jordbær, blåbær og en pose frosne blandet bær hvilket jeg ikke synes var optimalt, men det var hvad de havde i butikken. Jeg vil altid foretrække friske bær om sommeren.
Du gør sådan her:
- Smelt smør og chokolade ved svag varme i en kasserolle, og lad det afkøle lidt
- Pisk æg og sukker godt sammen og vend chokoladeblandingen grundigt i.
- Tilsæt kakaopulver og salt
- Tænd ovnen på varmluft 175*
- Hæld blandingen i en springform, cirka 25 cm. med bagepapir i bunden.
- Sæt springform i ovnen i cirka 25 minutter. Hold øje med kagen da du ikke vil have den for tør.
- Lad kagen afkøle lidt og sæt den herefter i køleskabet indtil du skal bruge den. Jo længere jo bedre.
Vaniljecremen:
- Rør mascarpone sammen med fløde, vanilje og sødning og bland det godt sammen
- Smør det ud over den helt kolde konfektagtige bund med en dejskraber, og pynt med bær.
Hvis du er mere til noget med kokos:
Så har jeg macaroons her på bloggen som du kan tjekke ud.