Hjem LCHF Vafler

Vafler

af Linda

Jeg har i årevis bagt de samme vafler. Jeg fandt i sin tid opskriften i Jane Faerbers første kogebog ‘spis dig mæt og glad’. Jeg har ændret lidt på opskriften siden, men ideen er fra bogen som i øvrigt stadigvæk indeholder mange af mine favoritter.

Disse vafler er lavet på cremefraiche, og jeg synes ikke der er den store forskel om du laver den på 18% eller 38%. Jeg har indimellem svært ved at finde cremefraiche på 38%, og så bruger jeg bare den anden.

Du kan vælge at undlade kanel/vanilje og bruge dem som en frokost idé, ja du kan finde din egen favorit, og bare bygge ud fra min. Jeg bruger sjældent vaniljepulver efterhånden, det er simpelhent blevet for dyrt, det er det nye guld 😉 Jeg vælger meget ofte kanel i stedet for. Men du bruger selvfølgelig bare det du foretrækker. Du kan også tilsætte sukker/sukrin hvis du ønsker det, jeg bruger ikke nogen form for sødning længere, men du kender dig bedst. Nogle vil måske synes at rosmarin/oregano/basilikum kunne være lækker og frisk til en frokostvaffel, eller citronskal.

Vafler

Du skal bruge, til ca. 8 stk.

 • 4 æg
 • 3 dl. cremefraiche
 • 1 dl. hjemmelavet mandelmel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. kanel
 • 2 spsk. loppefrøskaller
 • 2 spsk. birkes.

Du gør sådan her:

 • Pisk æggene godt sammen og tilsæt cremefraiche.
 • Rør godt sammen så du har en ensartet dej.
 • Tilsæt de øvrige ting og rør godt sammen
 • Lad dejen stå i et par minutter imens du varmer dit vaffeljern op.
 • Det er ikke sikkert at du behøver fedtstof på vaffeljernet da der er godt med fedt i dejen. I mit ene vaffeljern kan det sagtens undlades, men i det andet har jeg brug for lidt smør. Prøv dig frem.

I mine vafler på billedet har jeg valgt hjemmesyltet bær i den ene og chokoladesmør i den anden. En helt anderledes morgenmad for mig, og jeg må sige, at det nærmest føltes syndigt så godt det smagte 😀

Chokoladesmør er næsten det nemmeste i verden at lave. Du smelter lige dele smør og chokolade, lad os sige 100 g. af hver, og rører det sammen i en gryde hvorefter du stiller det i en skål i køleskabet i et par timer. Når massen er stivnet tager du den ud og pisker den med din elpisker, og så har du en luftig og lækker chokosmør. YUM.

Hvis du har brug for yderligere inspiration til vafler/pandekager så har Jane Faerber tonsvis af dem på Madbanditten.

Knus og dejlig dag fra Linda

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1