Hjem Ingen mel Chokolademuffins

Chokolademuffins

af Linda
Chokolademuffins med karamelglasur

Jeg fik bagt nogle super lækre chokolademuffins i går😋

Du kan selv vælge om du vil lave chokolademuffins, som muffins eller doughnuts. Måske vil de være mere spændende at se på som doughnuts, men det styrer du selv.

Indlægget indeholder reklame / affiliatelinks. Læs nederst på siden hvad det betyder.

Du skal bruge:
 • 4 æg
 • 125 g. smeltet smør
 • 3 spsk. kokosmælk (den fede del fra toppen), du kan også vælge mandelmælk
 • 30 g. kokosmel (add link)
 • 30 g. rå kakao (add link)
 • 1/4 tsk. himalaya salt (add link)
 • 1/4 tsk. bagepulver (add link)
 • Evt. 1 spsk. Sukrin melis (jeg brugte ikke noget) (add link)

Kokosmælk er en smagssag, synes jeg. Jeg bruger ofte den fra Coop, den økologiske fordi den er tyk og cremet hele vejen igennem. Mange andre sværger til kokobio der er som yoghurt når den er kold. Irma har også en økologisk version som er fed og har en fyldig kokoscreme.

Til glasur:

 • 125 g. mørk chokolade. Du bestemmer selv hvor mørk den skal være. Jeg brugte kun 70% med karamel denne gang for så ved jeg at Bo vil synes de smager godt. Hvis jeg var den eneste som skulle spise dem havde jeg valgt 86%.

Som topping :

 • Finthakket mandler / revet kokos / vælg selv
Du gør sådan her:
 • Læg din muffinsform på en bageplade, gerne en silikoneform så de ikke hænger fast
 • Rør sammepisket æg, smeltet smør og kokosmælk sammen (+ evt. sødning)
 • Fortsæt med at piske imens du tilsætter kokosmel, kakao, salt og bagepulver
 • Tænd din ovn på varmluft 175 grader
 • Dejen kan føles lidt tyk pga kokosmel.
 • Brug en ske til at fordele dejen i 12 muffinsforme. Fyld kun 1/3 del op i hvert hul.
 • Sæt pladen i ovnen i 15-17 minutter. Hold øje med dem, de smager ikke godt hvis de bliver for mørke.
 • Tag dem ud og lad dem køle helt af før du tager dem ud af formen og placerer på et stykke bagepapir
 • Smelt chokoladen over et vandbad og brug en ske til at fordele det over de 12 afkølede muffins
 • Pynt evt med hakkede nødder eller kokos

Hvis du har lyst til at se et andet og yderst lækkert forslag til muffins kan du se disse chaimuffins

Affiliatelinks er links, der indeholder en kode, der gør, at jeg får udbetalt et mindre beløb, hvis du klikker på dem og derefter handler. Prisen for dig er den samme. Når jeg har brugt affiliatelinks i en opskrift, vil det stå enten før opskriften eller lige efter linket. Hvis jeg anvender reklame vil jeg skrive det ved indlæggets start. Jeg er ikke sponsereret af nogen eller noget. Bloggen er ren hygge og en dejlig hobby for mig.

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1