Torsk, ja egentlig bare fisk i al almindelighed, er dejlig nem hverdagsmad. Det tager 20-30 minutter, og så har du lækker, let, nem og hurtig aftensmad. Jeg synes at fisk mætter på en dejlig måde og ligger ‘let’ i maven.
Den anden dag havde jeg lyst til torsk. Ved ikke lige hvorfor det skulle være torsk, for egentlig smager det ikke at så meget, synes jeg, men det er også det som gør det nemt, lidt ligesom kylling.
Jeg valgte at spise spidskål til min torsk. Resten af familien spiste ris eller pasta til.
Du skal bruge, til 4 personer:
- 6-800 g. torsk
- 1-2 tsk. tørret basilikum
- 1-2 tsk. tørret oregano
- 2 fed hvidløg, kværnet
- 1 mellemstort løg, skåret i små tern
- Kokosolie/smør/avocadoolie til at stege i
- 2 stk. laurbærblade
- 1 stk. rød peber skåret i mindre tern
- 3-4 San Marzano tomater skåret i halve
- 400 gram Passata / hakkede tomater på dåse
- 2 spsk. sorte oliven uden sten
- 2 1/2 dl. vand
- Evt. persille til pynt
- Salt og peber efter smag
Du gør sådan her👇
- Smelt fedtstof på panden ved medium varme
- Hæld løg, hvidløg og lidt salt på panden og rør i det i 5 minutters tid til de er bløde
- Tilsæt tørrede urter, laurbærblade, rød peber og San Marzano tomater
- Lad det simre i 4-5 minutter imens du rører i det.
- Hæld de hakkede tomater, oliven og vand i.
- Når det koger fordeler du fisken rundt på panden
- Læg låg på panden og lad det stå i 6-8 minutter
- Smag til med salt og peber
- Servere med grøn salat og evt. persille
Retter med torsk
Hvis du kunne tænke dig en anden version med torsk kan du kigger her; Ovnbagt torsk, eller Fisk i skål som er ultra nem og overrasker de fleste. Det vil være herligt hvis du vil fortælle mig hvad du synes om retten, her på bloggen.
Velbekomme 😋