Hjem LCHF Rødspætte i fad

Rødspætte i fad

af Linda

Forleden eftermiddag kom Bo hjem med 2 pakker rødspættefilet som var sat ned til halv pris, hvilket betyder at det skal laves øjeblikkeligt, eller fryses ned 😉 Det blev til rødspætte i fad.

Bo var hurtigt ude af døren igen, og der stod jeg med rødspætter, uden at vide hvad jeg skulle lave af dem. Jeg kom så i tanke om min svigermor, som flere gange har lavet en fiskeret til os, og den inspirerede mig til at gå i gang med denne ret lækre omgang fisk.

Rødspætte i fad

Du skal bruge, til 3 personer

 • 2 pakker a 225 g. rødspættefilet eller anden hvid fisk
 • 1 spsk. avocado olie
 • 5 cocktail tomater
 • 6-7 stilke frisk timian
 • 1 håndfuld optøet rejer / 30 g.
 • 4-6 forårsløg / 4 spsk.
 • Salt og peber
 • Jeg spiste 30 g. Napolitana salat mix til sammen med 1 spsk. avocadoolie.

Du gør sådan her

 • Find et passende størrelse ovnfastfad frem og kom lidt olie i bunden
 • Rul dine fisk sammen og læg dem i fadet med plads imellem
 • Hak forårsløg og drys halvdelen over fisken
 • Placer en stilk timian på hver fisk
 • Skær tomaterne i kvarte og drys dem rund i fadet.
 • Tænd ovnen på 160 grader, varmluft.
 • Læg en reje på hver rødspætte og fordel dem rundt i fadet (gem nogen til sidst)
 • Hæld lidt avocado olie ud over fisken og sæt fadet i ovnen i 35 minutter.
 • Når retten er færdig drysser du de sidste forårsløg og rejer på.
 • Server med den hjemmelavet hollandaise som både er nem og hurtig at lave.
 • Bo spiste ris til og jeg fik en blandet grøn salat med avocado olie på.

Retten indeholder, pr person:

 • 210 Kcal.
 • 26,5 g. Protein
 • 2,7 g. Kh
 • 11 g. Fedt

Hvis du laver den überlækre hollandaise til får du et regnskab der ser således ud:

 • 610 Kcal.
 • 46,5 g. Protein
 • 4,25 g. Kh.
 • 52 g. Fedt

Er du nysgerrig på mine vægttabsforløb, så læs med her👇

Vægttabsforløb

Sommer 2020

Hvor bliver sommeren af ? Ikke at jeg skal klage, overhovedet! Jeg synes virkelig vi havde en skøn juni måned, og i mit hus føltes det som om vi også havde tropenætter. Hold da op en varme vi havde om natten. Men de sidste 2 uger har det været lidt bob-bob med varmen, hvilket sikkert glæder nogen super meget, og ærgrer andre ligeså meget.

Jeg kunne godt tænke mig omkring de 22-25 grader i de tre sommermåneder, det ville passe mig perfekt. Og så ikke så meget regn, kun om natten 😀 Ja ja sådan ville de se ud i min drømmeverden, men heldigvis kan mennesket ikke styre vejret, endnu 😉

Emmie og jeg hygger os stadigvæk, jeg får helt ondt i maven ved tanken om at vi allerede er over halvvejs i vores ‘barsel’ sammen. Øj hvor ville jeg ønske mig vi havde længere tid. Det er også en kæmpe luksus at storesøster Mila kan holde fri fra børnehave hvis hun har lyst, og kan blive afleveret senere og hentet tidligt hver dag. Vi er rigtig mange der nyder godt af denne ordning. Jeg er kæmpe fan, og vil ønske for alle andre bedsteforældre at de får samme mulighed <3

Husker du at nyde livet ?

Livet er så kort, så flygtigt. Vi knokler derud af, stresser rundt. Alt sammen i den bedste tro og mening, men hvis vi koger det helt ned, hvad er så vigtigst for dig ?

Gør du nok for dig selv, dit helbred ? Hvornår har du sidst grinet så meget at du fik ondt i maven ?

Jeg ved godt at vi er afhængige af en vis indkomst, og jeg synes at dem som lever for deres arbejde må gøre som de har lyst. Men hvad med alle os som allerhelst vil vores familie ? Jeg synes det er brand-ærgerligt at det ikke er mere velanset at gå hjemme og passe familie,børn og families gamle. Hvorfor er det hele blevet så materialistisk ? Hvorfor findes der ikke en økonomisk løsning ? Hvis den er der, så må du meget gerne tippe mig om den, for jeg har ledt og ledt.

Nå, jeg vil nyde resten af min aften, dyrke yoga fordi det gør mig glad og afslappet, spise aftensmad med min yngste søn, og huske at grine ;.-)

Kram fra Linda

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1