Jeg har gjort mig et forsøg på at lave makroner eller macaroons som jo lyder meget finere 😉 Jeg ved ikke om jeg synes at de smager som de macaroons/makroner jeg forestillede mig de skulle være. Jeg må være ærlig at sige at de mest af alt minder om kokosmakroner.
Indlægget indeholder reklame.
Kokosmakroner
Men kokosmakroner har også altid været en af mine foretrukne kager. Og her har jeg lavet en sukkerfri version som kan laves med en mørk chokolade som overtræk. Det er slet ikke så skidt. Faktisk smager de godt, ret godt endda. Selvfølgelig kan du tilsætte sødemiddel, men mine er uden.
Du skal bruge, til 14 stk.:
- 6 æggehvider
- 1 spsk. flydende vanilje eller 1 tsk.vaniljepulver som du evt. kan købe lige her Helsebixen
- ½ tsk. bagepulver (jeg bruger den glutenfri som jeg køber i Helsebixen
- 4 dl.. revet kokosmel (den alm. fra supermarked)
- 50 gr. finthakket mandler
- Evt. 1-2 spsk. Sukrin Melis som du kan finde i Matas, i helsebutikken eller hos Helsebixen
Du gør sådan her:
- Bland æggehvider, bagepulver og vanilje i en skål og brug din håndmixer til at piske det helt stift.
- Hvis du bruger sødemiddel skal du tilsætte det nu, og piske til æggehviden er stiv.
- Tilsæt de finthakket mandler og kokos og rør det forsigtig i æggehviderne med en grydeske. Vend det ganske forsigtigt indtil det hele er blandet godt sammen.
- Tænd ovnen på 160 grader varmluft
- På en bageplade med bagepapir lægger du en klat af dejen og bliver ved til du ikke har mere dej. De flyder ikke sammen så de kan godt ligge tæt.
- Form dem pænt, evt. som kokosmakroner, lidt høje i det.
- Sæt dem i ovnen i 20 minutter eller indtil de er gylden brune.
- Når de 20 minutter er gået slukker du ovnen men lader makronerne blive i ovnen med ovnlågen halvt åben. Dette gør at de bevarer deres form og forlænger sprødheden.
- De kan holde sig i op til en uge ved stuetemperatur i en lufttæt beholder.
You owe yourself the love that you so freely give to other people
Hvis du har fået lyst til at lave flere lækkerier kan jeg anbefale dig mine cupcakes med vanilje som du finder lige her;
Eller måske mine Chaimuffins
I dag er det fredag, og jeg har flere ting jeg skal nå. I morgen får vi huset fyldt med gæster da min næstyngste søn fylder 19 år. Han har bestilt kalkungryde til aftensmad, og kanelkage til dessert. Han er ikke vild med lagkage, så han har valgt sin favoritkage. Der kommer også til at være lchf venlige tilbud 🙂
Rigtig god weekend
Knus fra Linda
Hvis du er nysgerrig på mine personlige vægttabsforløb kan du læse meget mere her👇
Dette indlæg indeholder affiliate links. Det betyder at jeg modtager et mindre beløb hvis du køber noget i den pågældende webshop. Prisen er den samme for dig-men du kan på denne måde vælge at støtte mit arbejde med bloggen. Jeg linker altid kun til produkter som jeg selv bruger og kan stå inde for.