I mandags fik jeg lyst til pizza, men af åbenlyse grunde kunne jeg jo ikke lave den traditionelle pizza. Jeg fandt derfor på at lave bunden af hakket kyllingekød. Jeg ved at det fungere fint som bund i en tærte, så hvorfor ikke også som pizza bund ? Imens jeg stod og glattede bunden ud, tænkte jeg at det ville være smart hvis jeg fik den tynd nok til at jeg kunne rulle den også. Det vil jo være en oplagt madpakke idé 🙂
Som tænkt, så gjort. Jeg håber at du føler dig inspireret og evt. lave dine egne ændringer og tilføjelser. Here goes !
Du skal bruge, til en bradepande:
Til bunden;
350 gr. hakket kyllingekød (eller hak dit eget)
2 store håndfulde grønkål (som er hakket og skyllet i forvejen)
1 æg
2 spsk. pofiber (kartoffelfibre som kan købes i det større supermarkeder)
1 tsk. salt og peber efter smag.
1 håndfuld fint revet parmesan
Du gør sådan her :
Rør farsen sammen med æg, pofiber, salt, og til sidst grønkål.
Rør sammen til det har fået en fin konsistens og hæld det ud på et stykke bagepapir i brandepandens størrelse
Tænd ovnen på 180* varmluft.
Læg endnu et stykke bagepapir ovenpå, og glat ud med hænderne eller evt. en kagerulle (tyndere resultat)
Ret farsen til rundt i hjørnerne hvis du vil have den rund og ikke firkantet.
Ind i ovnen i 10 minutter, hvorefter du strør parmesan henover og sætter panden tilbage i ovnen i 5-10 minutter til osten er helt smeltet.
Sæt bradepanden på et stabilt og varmefast underlag imens du tilsætter dit fyld.
Du skal bruge :
til fyldet ;
1 lille dåse tomatpuré (70gr.)
1 håndfuld revet ost
4-5 skiver parmaskinke
1 håndfyld blancheret broccoli
1 tomat
½-1 peberfrugt (vent med denne til pizzaen er færdig hvis ikke du er til bløde peberfrugter)
Nu skal du smøre tomatpuré over hele bunden. Det er vigtigt at det er puré og ikke tomatsauce du fylder på da bunden vil blive alt for blød og snasket med tomatsauce.
Ovenpå tomatpuré lægger du revet ost, parmaskinke og broccoli.
Nu skal bradepanden tilbage i ovnen i 10-20 minutter. Hold nu endelig øje med den !
Lad pizzaen stå lidt før du begynder at skære i den eller rulle den. Jeg gjorde det at jeg satte et par tandstikker i til at starte med da jeg rullede den første. Da den havde stået lidt tog jeg tandstikkerne ud og så holdt den fint formen selv.
Jeg håber virkelig at du vil vende tilbage med ris eller ros her på bloggen, hvis du kaster dig ud i forsøget. Vi har brug for lidt liv…. 😉
Rigtig dejlig torsdag til dig <3