Hjem grøntsager og krydderurter Det er efterår, vi skal have grøntsager.

Det er efterår, vi skal have grøntsager.

af Linda

Grønkål, hokkaido, aubergine og pastinak.

I dag er jeg cyklet mine 9 km. hjem fra arbejde i modvind. Er du gal hvor får jeg bare ondt af mig selv når nogen af de andre cyklister fiser forbi mig i høj fart, UDEN at arbejde, og UDEN at skære grimasse, ligesom mig. Lige indtil jeg opdager at de cykler på en elcykel ! Det er altså lidt snyd ! Man kan se at de ikke arbejder og jeg har lyst til lige at hægte mig på deres bagagebærer, bare lige et kort stykke, op af bakken. Ha ha ha. Men når jeg så er kommet om på den anden side af bakken, så er jeg sgu stolt, og glad for at jeg igen kunne klare mig selv.  Jeg skal aldrig have en elcykel, eller… nej, det nok farligt at sige aldrig. Man kan jo aldrig vide. Men jeg skal i hvert fald ikke have nogen nu. Jeg kan godt lide at mærke musklerne arbejde, at få sved på panden, og konkurrere med mig selv. Jeg kan se og mærke på mig selv at jeg forbedre mig. Jeg bliver hurtigere og mindre forpustet. Men jeg sveder stadigvæk som bare pokker 🙁   Når det så er sagt, så er jeg da udmærket klar over, at en elcykel kan være super god. Rigtig mange ville ikke komme af sted på cyklen hvis ikke de fik et lille nap med på vejen. Det da okay !

Nå, men som sagt så havde jeg ondt af mig selv, og tænkte at jeg måtte trænge til lidt ekstra grønt ovenpå den cykeltur. Jeg smuttede i det lokale supermarked og købte grønkål, pastinak og aubergine. I mit køleskab lå et halvt Hokkaido græskar og ventede. Jeg havde også en rest fra i går hvor vi fik oksesteg, og denne rest skulle bruges i dag, ellers bliver den gammel og uanvendelig.

Du skal bruge, til 3 personer :

1/3 grønkål. (Jeg brugte en tredjedel af den store pose hakkede og vaskede grønkål jeg købte (måske lidt mere)

2 pastinakker

½ hokkaidogræskar

½ aubergine

30-50 gr. fintrevet parmesan

evt. et par skiver brie

En rest kød

En god, meget god, klat smør til at stege i

Til dippen :

2 spsk. Helmanns mayo

2 spsk. creme fraiche 38%

½-1 tsk. Dijon sennep

1-2 tsk. røget paprika

½-1 tsk. cheyennepeber

Du gør sådan her :

Skær Hokkaido, pastinak og aubergine i grove tern

Smelt smør på panden.

Hæld hokkaidogræskar på panden og lad det stege i 5-10 minutter.

Hæld grønkål ud over. Det fylder meget til at starte med, men det forsvinder hurtigt.

Kom pastinak og aubergine på panden når grønkålen er blevet mindre og der er plads.

Tilsæt evt. en stor klat smør igen.

Lad det stå og simre lidt, rør i det indimellem.

Lav din dip imens maden står og simrer.

Kom dit kød på.

Når kødet er varmt, drysser du parmesan på, og når det er smeltet er retten klar til servering.

Voila, du har et sundt og nærede måltid som mætter længe og dejligt.

Pandestegte grøntsager

 

 

 

 

 

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1