Hasselnøddekugler i chokolade

Hasselnøddekugler i chokoladeHasselnøddekugler i chokolade 🙂

Hold da op, jeg kan slet ikke få armene ned her. Wiii jeg synes de er mega gode ! Jeg blev inspireret til hasselnøddekuglene af denne skønne dame (disse damer) som du finder lige her. Jeg har fiflet en lille bitte smule ved deres opskrift og jeg er MEGA tilfreds. Prøv selv :

Ikke super low carb, men fri for mel 😉

Du skal bruge:

150 gr. hasselnødder

8 bløde dadler (uden sten)

1,5 spsk. usødet kakao (jeg brugte bagekakao)

En knivspids salt

1 spsk. fibersirup (eller en alm. sirup hvis ikke du er sukkerforskrækket som mig)

150 gr. mørk chokolade (jeg brugte 80%)

1 spsk. kokosolie

Du gør sådan her :

Lav et vandbad og smelt chokolade og kokosolie ganske langsomt. Lad det stå at passe sig selv imens det smelter.

Tænd din ovn på 200* varmluft og hæld hasselnødderne ud på en bradepande på bagepapir. Ind i ovnen med dem i 10 minutter.

Ud med nødderne og hæld dem over i et rent viskestykke og gnid viskestykket godt mod hinanden så skallerne ryger af.

Tag 70 gr. af hasselnødderne og læg dem i din blender (jeg brugte min foodprocessor) sammen med kakao, fibersirup, dadler og 4 spsk. af den smeltede chokolade. Kør massen rundt, stop undervejs og skrab ned af kanterne, og fortsæt til du har en fin blendet masse.

Nu skal du forme små runde kugler af din hasselnøddemasse. Jeg fik 18 stk. ud af min portion. Læg kuglerne på et stykke bagepapir, på en hård underflade ex. et skærebræt som du har plads til i fryseren.

Når du har formet kuglerne skal du putte en hasselnød ned i midten og igen forme kuglen rundt om nødden. Ind i fryseren med dem i ca. 15 minutter

Imens hasselnøddekuglerne er i fryseren skal du hakke de sidste nødder og tage 2/3 af dem og lægge over i chokoladen. (den sidste tredjedel skal du strø over dem til sidst)

Når kuglerne har været i fryseren i et kvarter skal du tage dem ud og trille dem i chokoladen med hasselnødder. En af gangen triller du dem (evt. med to teskeer)  og placere dem igen på dit skærebræt med bagepapir. Drys med de sidste hasselnødder på imens de stadigvæk er våde.

Nu skal de i køleskabet i minimum et kvarter. Prøv at styr dig, okay ! De er ventetiden værd 😉

 Dagen i dag

Røræg, bacon, tomat, rødpeber og avocado.Jeg lagde ud med dette måltid. Det er altid lækkert med røræg, avocado, bacon og lidt grønt.

Dagen i dag er gået med at sove, pudse næse, nyse, hoste og sove lidt igen. Voldsomt irriterende at bruge sin lørdag på det. Jeg havde mange andre planer, og skulle have været ude at spise i aften hos min veninde. Havde glædet mig til rødvin og tapas. I stedet for har jeg nærmest druknet mig selv i ingefær, citron og lime. Har undret mig over at det overhovedet er muligt for nogen bakterier, at trænge igennem min mur af grøntsager 😀  Jeg tror nu mest jeg er “offer” for vores aircondition på arbejdet. Jeg arbejder lige under den og jeg frøs som bare pokker, både torsdag og fredag. Så mon ikke vi kan skyde skylden på den ?

Linda Bacon

Nå, men selvom jeg har ligget og haft ondt af mig selv, så har jeg lyttet lidt til podcast og er nu midt i et interview med en kvinde som hedder Linda Bacon. Elsker du ikke bare hendes navn ? Det ved jeg at jeg gør, både fornavn og efternavn !  Ha ha.  Linda Bacon har skrevet flere bøger og de handler om at acceptere sin krop som den er. At sundhed kommer i alle størrelser. At tale pænt til, og om, sig selv. I stedet for at tænke kritisk på sin tykke arm, mave, knæ osv. så skal man være taknemmelig for at den tykke arm gør dig i stand til at holde om dem du elsker, at din mave passer godt på dig, dine knæ bærer rundt på dig hver dag osv.. Jeg synes der er en hel del fornuft bag disse ord. For hvorfor er vi så hårde ved os selv ? Hvem er det der har skabt den “perfekte størrelse”?  Der er ingen af os der er ens skabt, hverken indeni eller udenpå. Alligevel søger vi en bestemt størrelse.

Linda Bacon`s idé bag hendes bøger er at vi skal lære at elske vores krop som den er. At vi acceptere at ingen er ens, at vi finder ro ved den vi er. Kun på denne måde falder roen og tankerne på plads, og i mange tilfælde, vil også de ekstra kilo forsvinde. Ja, det er den meget, meget, korte version, du finder hendes hjemmeside lige Her

Jeg har selv omtalt det i indlægget  som du finder lige her

Dejlig søndag og pinse til dig

Knus fra Linda <3

Søde tanker kan sendes her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *