Hjem LCHF Oksekød i fad med kartoffelmos

Oksekød i fad med kartoffelmos

af Linda
Hakket oksekød i fad med kartoffelmos

Hakket oksekød i fad med kartoffelmos

Jamen kartoffelmos er da bare overhovedet ikke low carb ! Nej, men oksekød i fad med kartoffelmos er favorit hos to af drengebørnene, og så rammer det altså vores middagsbord indimellem. Hvis man har været ekstra opmærksom på sit indtag af kulhydrater resten af dagen, så går det fint med kartoffelmos. Du behøver jo ikke spise så meget mos at det fylder mere end halvdelen af din tallerken. Du kan vælge en mindre portion og så til gengæld nyde den og dine grøntsager og smagfulde oksekød 😉

Jeg havde lavet pandestegte grøntsager til, som jeg havde vendt i basilikumolie og rørt et stk. lille frisk hakket chili i. Det smagte godt, og retten er både nem og billig at lave.

Spidskål, squash, rødpeber og chili

Spidskål, squash, rødpeber og chili

Til retten brugte jeg :

800 gr. Hakket oksekød

2,5 kg kartofler

2 tsk røget paprika

1 løg

75 gr. Smør

2 dl. Ketchup

1-2 fed hvidløg

1 æg

salt og peber

Start med at skrælle dine kartofler, skære dem i mindre tern og komme dem i en gryde med vand (bare lige vand nok til at dække toppen af kartoflerne) Når de kommer op at koge skruer du langsomt ned for varmen og giver dem 20 minutter. De må ikke gå ud af kog de 20 min.

Nu skal du i gang med dit oksekød.

Brun smørret og svits paprika i (det må ikke brænde på)  Kom det fint hakket løg og hvidløg i gryden og lad de tre ting blive blandet godt sammen. Kom herefter oksekød i gryden og vend det rundt til det er brunt og gennemstegt. Nu skal du komme ketchup i og blande det godt rundt i retten.  Skru nu ned for lavt blus og lad retten stå. ( du kan evt tilføje 1/2 dl. fløde😉)

Når kartoflerne har kogt færdig, hælder du vandet fra og moser dem. Det kan du enten gøre med din el-pisker, røremaskine, eller med håndkraft. Jeg brugt min Kitchen Aid. Når kartoflerne er godt most sammen tager du 50 gr. smør og kommer i sammen med 1 dl. piskefløde, 1 æg samt salt og peber. Nu skal du røre rundt i det til det har den rette konsistens.

Tag nu det gennemstegte oksekød og læg det i et ildfast fad så bunden er dækket. Rør så din kartoffelmos over. Top evt med små klatter smør.

Kom retten i ovnen på 180* i 25 min.

Af grøntsager brugte jeg ;

1/3 spidskål

1 stor rødpeber

1 lille squash

1 lille fint hakket chili

Rens dine grøntsager, og skær dem i passende størrelser. Varm olie op langsomt og på svag varme. Smid dine grøntsager på og vend dem rundt til de har den konsistens du bedst kan lide. Jeg bryder mig ikke om at de er helt bløde og slasket, så mine får kun kort tid på panden, men nok til at de er varme. Olien kan ikke tåle høj opvarmning da de sunde umættede fedtsyrer i olivenolien omdannes til usunde transfedtsyrer, og det er der ingen af os der har godt af.

Vi var fem stk. om denne portion, og der var nok til at yngstesønnen fik det med i madpakken de næste to dage.  Retten er sprængfyldt med fodmaps og derfor holdt jeg igen med flere af tingene, og lad os bare sige at jeg godt kunne mærke min mave de kommende dage. Indimellem er det bare sådan at jeg vælger en ret som jeg ved de andre har savnet, og så må jeg spise lidt andet ved siden af. Jeg fik dog smagt noget af det hele, og det smagte godt.

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker