Hjem Hverdagen Burger med italiensk rullesteg

Burger med italiensk rullesteg

af Linda

XTHV6532

Her til aften har vi fået burger med italiensk rullesteg, nammenam siger jeg bare. Dét var lækkert !

Stegen er rester fra i lørdags hvor jeg vovede mig ud i forsøget med at lave italiensk rullesteg helt fra bunden. Det vil sige at jeg bestilte et svineslag hos slagteren og fik ham til at ridse det i tern. Så gik jeg i haven efter krydderurter, og jeg valgte timian, rosmarin, og persille. Der kom også hvidløg i, men det har jeg ikke i haven 😉 Krydderurterne hakkede jeg fint, og kom det sammen i en morter, hvor jeg pressede dem godt sammen. Bagefter lagde jeg det ind i stegen og bandt den godt sammen. Ind i ovnen med den. Og her starter morskaben så, for jeg læste mig frem til at den skulle langtidsstege, på 75 grader i 4 timer. Heldigvis stod der også i opskriften at jeg skulle bruge stegetermometer. Gudskelov. Nå, men for at gøre en meget lang forklaring kort så endte den med at få 7 timer, jep SYV timer. Faktisk var den først helt færdig efter 8 timer, for den skulle også lige grilles hele vejen rundt for at få sprøde svær, og så skulle den stå at trække. OMG ! Vi fik mad klokken 22.30. Det var dælme heldigt at jeg havde lavet appetizere og skåle med nødder og små kiks. Vi endte med at blive småberuset inden vi gik til bords. Ha ha, men vi hyggede os og det er helt sikkert at rullestegen smagte himmelsk ! Virkelig.

Burgerbollen som du ser på billedet er lavet efter stor inspiration fra Madbandittens burgerboller. (som du finder lige her Madbanditten)

Her får du min version :

Du skal bruge:

1½ dl. sesammel/ 1½ dl. hjemmelavet mandelmel

1½ dl. hytteost

30 gr. smør

1 dl. kokosfibre

2 tsk. pofiber (kartoffelfibre)

1 dl. solsikkekerner

4 æg

1 tsk. salt

1 tsk. bagepulver

Sesamfrø til pynt

Du gør sådan her:

Blend hytteost og æg sammen. Hæld massen i en skål og tilsæt alle de andre dele. Lad dejen stå at trække imens du tænder for ovnen på 180* og finder bagepapir frem.

Gør dine hænder lidt våde og fordel bollerne på bagepladen, de vil være meget våde i det, men du former bare 6 stykker med  lidt god afstand imellem(mere end jeg har gjort).  Pynt med sesamfrø.

Ind i ovnen med dem i cirka 25 minutter. Hold øje med dem.IMG_4995

 

 

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1