I går lavede jeg torsk i fad med en masse kål til. Det smagte faktisk rigtig godt, og sikke en masse flotte farver ! Jeg hældte selvfølgelig piskefløde henover. Nam nam.
Jeg brugte rød spidskål, almindelig spidskål, gulerødder, parmesan og fløde. Det er da ikke så slemt, vel ! Nå ja, selvfølgelig også torsk 😉 Jeg brugte 1 1/2 pakke torsk, svarende til tre stykker torsk. Jeg synes godt der kunne have været mindst en torsk mere i, men så ved jeg det til næste gang. Men hermed tip givet videre til dig, som er vild med torsk 🙂
Ingredienser :
Rød spidskål, skåret i lange strimler (ca. hvad der kan være imellem to hænder)
Almindelig spidskål, skåret i lange strimler (ca.hvad der kan være imellem to hænder)
1 stor gulerod, eller to små, revet på den grove side af dit rivejern
3 stk. torskefilet (brug så mange du ønsker dig)
Piskefløde så det dækker bunden.
Ca. 50 gr. parmesan, revet på den fine side af rivejernet (jeg har sikkert brugt en del mere)
Salt og peber
Fremgangsmåde :
Vask og skær dit kål i lange strimler
Smelt kokosolie eller smør på panden og lig dine torsk på, men kun til de lige bliver så møre at du kan skille dem ad uden besvær.
Skræl din gulerod/gulerødder
FInd et passende størrelse ildfast frem og læg kålen i hver side og gulerod i midten (bare fordi det ser pænt ud)
Tag din torsk, som nu er helt mør og klar til at blive fordelt i små bidder i hele fadet.
Hæld piskefløde i fadet så det dækker bunden.
Sær hele herligheden i ovnen på 160* i 25-35 min. (hold øje med det)
Jeg var så heldig at der var en god portion tilbage så jeg også havde til min frokost i dag. Tror måske nok mine kollegaer ville have sat pris på at være sluppet for “duften” af kål og torsk. Men jeg fik en suuper lækker frokost, og blev virkelig mæt.