Hjem Fokus på famile Mormor med hele hjertet

Mormor med hele hjertet

af Linda

Så du den skrækkelige udsendelse i tv i går aftes om de Københavnske vuggestuer og børnehaver ? Hold da op ! Jeg blev nødt til at slukke. Jeg sad og græd. Det skar mig i hjertet, både for børn, forældre og personale. Fy for den da.

Hvad er det der sker med vores samfund? Alting skæres ned, helt ind til knoglerne, og hvem er det, at det går ud over? Dem der ikke kan forsvare sig. FØJ for pokker!

Vores samfund er indrettet således, at vi nærmest kun kan klare os på to indtægter, hvilket binder os til daginstitutioner, så vi kan komme ud og arbejde. Det er så trist.

Tanker fra en drømmer

Ved du hvad jeg sad og tænkte på i går.. jeg tænkte at vuggestuer burde udryddes. Jeg synes ikke, at børn skal passes i den offentlige sektor, før de tidligst er to et halvt år. De bør passes af forældre eller bedsteforældre hvor der er tid og omsorg til, at pleje de behov, som sådan en lille størrelse har.

Jeg sad også og tænkte på, at når man afleverer sit barn om morgenen og kan se, at der er sygdom blandt personalet, så burde man kunne tage sit barn med sig hjem igen, og holde en omsorgsdag. Dette både til gavn for børn og det meget pressede personale.

Jeg kan godt selv høre at det er urealistisk, og at ikke alle har lyst eller mulighed for at gå hjemme med eget barn, eller har bedsteforældre. Men det er en skøn tanke.

Hvis vi var flere der gik hjemme, var der også langt flere tilbud hvor vi kunne mødes, og børnene kunne lege. Fællesskabet ville være stort, og der ville igen være liv på legepladserne, i dagtimerne.

Jeg drømmer, jeg ved det godt.

Skønne Emmie med ballade i øjnene

Om tre måneder forlader jeg arbejdsmarkedet for at blive hjemmegående mormor. Det glæder jeg mig til, selvom det også er en mærkelig tanke.

Fik du læst mit indlæg om min store beslutning om at blive hjemmegående mormor? Ellers kan du gøre det her; http://familiefristelser.dk/?p=2560

Jeg har også skrevet om mine drømme og prioriteter lige her; http://familiefristelser.dk/?p=2439

Jeg spekulerer på hvad der er af muligheder for Emmie og jeg, og hvor vi er velkommen, nu hvor jeg ikke er “rigtig” dagplejemor. Jeg må nemlig ikke benytte mig af kommunens tilbud, så jeg skal ind mod København, hvilket jeg også har tænkt mig. Men det er da ærgerligt at jeg ikke kan finde noget i min egen kommune.

Krammer fra Linda

2 comments
0

Du vil måske også synes om dette

2 comments

Karina maj 29, 2019 - 7:41 pm

Hejsa
Det bliver så skønt for Emmie og dig. Det er noget af det bedste du kan gøre for jer alle.
Her i Nordjylland hvor jeg bor er der private legestuer hvor hjemmegående forældre, bedsteforældre og forældre på barsel mødes. Dem jeg kender til er oprettet på frivillig basis.
Tænker også at hvis du besøger biblioteket, offentlige legepladser og svømme hallen vil der være andre i samme “båd” som dig. Jeg kender til flere bedste forældre i Københavns området som har gjort det samme som jeres familie. Det er bare med at finde dem. Måske søge efter dem på Facebook og Instragram. Jeg er sikker på at I nok skal få bygget et netværk op af andre små skønne unger som passes hjemme.
God aften herfra
Karina

Reply
Advokadofyrensballondans maj 29, 2019 - 8:03 pm

Tak Karina 🙂 Og dejligt at du skriver herinde, det glæder mig. Jeg ville ønske at flere gjorde det.

Du har ret, det er det bedste at gøre! Måske kan jeg være forgangs”kvinde” for nye legegrupper o.l
Min datter har godt nævnt at jeg måske kan finde ” de andre” via facebook og instagram, så det vil jeg bestemt gøre.
Du må også have en god aften.
Krammer fra Linda

Reply

Skriv dine tanker

UA-78511755-1