Hjem Ingen mel Kylling i blomkålssauce

Kylling i blomkålssauce

af Linda
Cremet kylling i fad med blomkålssauce
Cremet kylling i fad med blomkålssauce
Kylling med spinat i cremet blomkålssauce
Kylling med spinat

Jeg har lavet denne lækre cremede ret to dage i træk. Jeg lavede den første gang i fredags og testede den af på 3 teenagere. De sagde alle tre god for den, og så lavede jeg en dobbelt portion til dagen efter hvor vi blev 10 til spisning. Igen var retten en succes, og jeg blev spurgt efter opskriften. Nu skal du også have fornøjelsen og duften af denne smagfulde ret i dit køkken.

Jeg havde også travlt, lidt for travlt tilsyneladende, for jeg ville bage tiramisu muffins til kaffen, og så kom jeg til at bruge mandelessens i stedet for romessens i dejen. Nå, men de blev egentlig meget gode alligevel, og de blev også spist. Men jeg havde lovet tiramisu muffins, så jeg måtte lave en omgang mere. Så nu stod jeg pludselig med 24 muffins. Ærgerligt, ikk ‘ 😉 ?

Du skal bruge: (til 4 pers.)

  • 800 gram kyllingefilet/inderfilet
  • 1 spsk. avocado olie
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 3 fed hvidløg
  • 8 dl. frisk spinat, skyllet.
  • 4-6 dl. blomkåls sauce (se længere nede hvordan)
  • Frisk persille til pynt

Du gør sådan her:

  • Tryk din kylling flad. Hvis du bruger kyllingefilet skal du skære den over så du har tyndere skiver.
  • Find et ovnfast fad og dryp med avocado olie i bunden.
  • Læg din kylling, godt fordelt, rundt i fadet og drys med salt og peber
  • Skær hvidløg i helt tynde skiver og fordel det over kyllingen
  • Tænd din ovn på 200 grader og sæt fadet i ovnen i 15 minutter.
  • Drys spinat over retten.
  • Hæld blomkålssauce over og rør lidt rundt i fadet og fordel sauce og spinat godt.
  • Sæt retten tilbage i ovnen i 30 minutter.
  • Drys til sidst med frisk persille og server.
  • Min familie spiste ris til, jeg fik grøn salat.
Blomkålssauce

Du skal bruge:

  • 6 dl. blomkålsbuketter/500g. (del din blomkål i små buketter)
  • 5 fed hvidløg, presset.
  • 2 dl. kokosmælk, jeg bruger Santa Maria den på karton.
  • 3 spsk. smør
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. rødvinseddike
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber

Du gør sådan her:

  • Hæld lidt vand i bunden af din stegepande
  • Fordel blomkålsbuketter rundt på panden
  • Drys hvidløg rundt over blomkålsbuketterne
  • Læg låg på og lad det småkoge i 8-10 minutter
  • Hæld hele balladen i et blenderglas/skål og tilsæt de øvrige ingredienser til du har en lækker cremet sauce.
  • Hæld saucen over din kylling.

Retten indeholder, pr.person:

  • 477,50 Kcal.
  • 50 g. Protein
  • 5,5 Kh.
  • 26,5 Fedt.

Kylling i fad med cremet blomkålssauce
Kylling i fad med spinat og cremet blomkålssauce
0 Søde tanker skrives her
1

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1