Hjem LCHF Chequitos

Chequitos

af Linda
Chequitos
Chequitos
Chequitos, eller parmesanruller med oksekød. Du vælger selv 😉

Chequitos er det mexicanske navn, men på dansk ville det være noget mere nær ‘parmesanruller med krydret oksekød’. De er super sprøde, og de smager godt. Men du skal være et tålmodigt menneske, med fingersnilde, for at lykkes med dem. Jeg syntes i hvert fald at de drillede en del. De første mange jeg lavede kunne ikke bruges (til foto)

Dem jeg har lavet her er lavet på chiligouda og parmesan, det giver lidt ‘bid’ og det kan vi godt lide hjemme hos os. Der er helt sikkert en mere enkel vej men jeg følte mig udfordret, og tog kampen op.

Månedsbrev

I morgen udkommer mit månedsbrev. Det driller stadigvæk lidt, men det kommer som lovet. Har du tilmeldt dig? Du kan læse lige her hvordan du gør.

Tiden flyver

Det er næsten to uger siden jeg kom hjem fra mig tur til Mallorca. Jeg synes der er sket mange ting på den korte tid. Tiden flyver, og i morgen er det allerede den 1 december og vi kaster os ud i endnu en super hyggelig julemåned. Der er mange ting at glæde sig over, og glæde sig til. Jeg er meget taknemmelig for alt hvad jeg har, og føler mig velsignet med den tid jeg kan bruge på det jeg elsker allermest; familien.

Lidt om opskriften

Nu skal du have opskriften på chequitos. Du skal være opmærksom på at panden skal være godt varm når du lægger første håndfuld osteblanding på. Ostemassen skal lige have lov til at sætte sig, og syde og boble lidt, inden du prøver at komme ind under med din spartel for at løsne den fra panden. Og du skal være lidt hurtig når du begynder at rulle den, for lige så snart at den fjernes fra varmen vil den begynde at stivne, og så er det lidt mere vanskeligt at rulle den uden den går i stykker. Jeg valgte at rulle på panden, men du kan også tage den op på et skærebræt.

Chequitos

Du skal bruge, til 6-8 stykker.

 • 4-500 gram hakket oksekød
 • 2 dl. fintrevet frisk parmesan
 • 1 dl. revet chiligouda
 • 1 spsk. oregano
 • 1- spsk. paprika
 • ½ tsk. cayennepulver
 • 1 d. finthakket løg
 • 2-3 fed hvidløg
 • 1 spsk. spidskommen
 • 1 tsk. salt
 • Creme fraiche som topping
Du gør sådan her
 • Riv parmesan og gouda og sæt til side
 • Steg oksekød på panden indtil det er brunt
 • Tilsæt løg og hvidløg
 • Tilsæt nu alle krydderier
 • Bland det hele godt rundt og sæt til side
 • Rengør panden og gør klar til at stege chequitos
 • Tag en god håndfuld af din osteblanding og læg på panden
 • Fordel det en lille smule så du har en cirkel.
 • Lad osten syde og boble lidt før du begynder at løsne den fra pandne
 • Du skal gøre det stille og roligt, hele vejen rundt.
 • Når den er ved at samle sig lægger du oksekød ovenpå, mængden af kød afhænger af hvor stor din chequitos er.
 • Løft nu din chequitos fra panden, og rul den med kødet indeni. (Det er her du skal være hurtig før den stivner.)
 • Gentag proceduren indtil du ikke har mere ost. Hvis du har kød i overskud kan du spise det siden af eller gemme det til din frokost i morgen.
Der skal pyntes op

I dag skal jeg have pyntet op til jul, og vi skal bage lidt småkager til min mand og børn. Jeg har også planlagt at bage glutenfri æbleskiver. Jeg synes at det er ekstra hyggeligt at pynte op når her dufter af jul. I morgen kommer min datter og hendes familie til spisning, så du kan nok se at jeg har meget at glæde mig til ,og glædes over.

Rigtig god weekend.

Knus fra Linda

Er du nysgerrig på mine vægttabsforløb, så læs mere her👇

Vægttabsforløb

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1