Hjem LCHF Den nemme bolle

Den nemme bolle

af Linda
Nem glutenfri bolle
Nem glutenfri bolle
Nem glutenfri og sukkerfri bolle
Den nemme bolle

Den nemme bolle har jeg valgt at kalde min nye opskrift. Og den ér nem! Jeg elsker at bage glutenfri fordi jeg slipper for at skulle bruge tid på at dejen skal hæve, æltes igen, og hæve igen. Det er bare så meget nemmere og hurtigere på denne måde.

Jeg lavede første version af bollen i går, og den var også god, men jeg synes at den manglede lidt, så jeg gav opskriften et forsøg mere i dag, og nu er jeg mere tilfreds.

Jeg nyder især at jeg kan lave hurtige løsninger når jeg skranter lidt, hvilket jeg har gjort et stykke tid nu. Det er som om at jeg ikke bliver rigtig syg, og så heller ikke kommer helt på højkant. Det er temmelig irriterende. Begge mine børnebørn har været syge med feber, forkølelse og falsk stubehoste. Jeg tænker at den virus de har haft, har sat sig lidt på mig også.

Livet som mormor

Min hverdag er fyldt med kærlighed. Jeg elsker det. Jeg elsker hver dag. Emmie og jeg har fundet os en god rytme, vi har fået gode rutiner og gode steder hvor vi kan mødes med andre børn og voksne. Vi har lært hinanden rigtig godt at kende nu, og jeg tror godt jeg kan sige at vi begge to stortrives i hinandens selskab.

Jeg kan anbefale Avedøre bibliotek og kulturhus, hvor der er legestue hver tirsdag, onsdag og fredag. Der er en pædagog tilknyttet stedet, og der er altid mange der deltager. Jeg har mest set børn i alderen 7 måneder til 4 år. Der er legetøj til alle aldre, og der er mulighed for at være kreativ med perler osv. Der står kaffe og te til de voksne, og frisk frugt til børnene. Det er gratis at deltage. Jeg ved at de fra februar starter en ny gruppe op for hjemmegående fædre, jeg mener nok at det er om torsdagen. Super godt initiativ!

Børneboblen på Amager er også rigtig godt, og et sted vi nyder at være. Det er bare drønærgerligt at det ligger så langt væk fra os. Jeg har købt et klippekort til stedet til 200 kroner, og så kan vi komme 6 gange. Børneboblen er mest til de små tumlinger fra 10 måneder til 3 år vil jeg tro. Men tjek stedet ud, de har mange gode tilbud om rytmik, baby svømning, efterfødsel yoga, baby massage og BLW (baby led weaning).

Nå, nu til opskriften 🙂

Den nemme bolle (indlægget indeholder affiliatelinks, se nederst)

Du skal bruge; (til 4 store boller)

 • 4 æg
 • 4 spsk. smeltet smør (ikke for varm) ca. 50 gram.
 • 9 spsk. hjemmehakket mandelmel (ca. 50 gram)
 • 1 spsk. hampemel (ca. 20 gram)
 • 2 spsk. kokosfibermel (40 gram)
 • 2 tsk. bagepulver (strøgne)
 • ½ tsk. Himalaya salt
 • ½ tsk. xantham gum (kan undlades)
 • Sesamfrø til pynt (kan undlades)

Du gør sådan her:

 • Bland alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen.
 • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
 • Del dejen i 4 lige store klatter på en bageplade med bagepapir
 • Form evt. dejen med våde hænder for et pænere resultat end jeg fik 😉
 • Drys med sesamfrø
 • Sæt pladen i ovnen og giv bollerne 10 minutter, eller indtil de har en gylden overflade. Stik evt. en strikkepind eller tandstik i for at sikre dig at de er gennembagte.

Den første version jeg lavede var uden hampemel og xanthan gum. Så brugte jeg bare en spsk. kokosfibermel mere i stedet for og undlod xantham gum. Jeg synes at versionen i dag blev bedre. Hampemel er super lavt på kulhydrat og har en lidt nøddeagtig smag, og så er det brunt og giver bollen en lidt ‘grov bolle udseende’. Xantham gum er med til at sikre en lidt mere sprød overflade og det kan jeg godt lide.

Hvis du har lyst kan du tjekke Lindas lune boller ud 🙂

Rigtig dejlig dag til dig.

Kærlig hilsen Linda

Book mig

Ved du godt at jeg kan hjælpe dig med dit vægttab ? LCHF er langt nemmere end du tror. Jeg rådgiver, laver kostplan, og er i kontakt med dig så meget du ønsker. Læs mere lige Personlig vægttabsforløb

Affiliatelinks er links, der indeholder en kode, der gør, at jeg får udbetalt et mindre beløb, hvis du klikker på dem og derefter handler. Prisen for dig er den samme.
Når jeg har brugt affiliatelinks i en opskrift, vil det stå enten før opskriften eller lige efter linket. Hvis jeg anvender reklame vil jeg skrive det ved indlæggets start. Jeg er ikke sponsereret af nogen eller noget. Bloggen er ren hygge og en dejlig hobby for mig. Jeg vil være glad for at du støtter mit arbejde ved at bruge de links jeg henviser til.

Kærlig hilsen Linda

2 comments
0

Du vil måske også synes om dette

2 comments

Gitte Nyland Eriksen marts 15, 2022 - 11:41 am

Hej Linda
Der må være en fejl i opskriften på boller med hampemel.
Det blev tyndtflydende. Jeg har tilsat mere hampemel og kokosfibermel og nu er det røget i en form til brød i stedet for.
Vil du ikke tjekke op på hvad det er som mangler eller er forkerte mål.
Mvh Gitte

Reply
Linda marts 17, 2022 - 8:48 am

Kære Gitte
Hvor er jeg glad for at du følger med her på bloggen og dejligt at du har haft lyst til at prøve en af mine opskrifter.
Jeg har her til morgen bagt bollerne igen for at se om jeg har skrevet forkert i opskriften, og det har jeg ikke. De er helt som de skal være. Spørgsmålet er om du har brugt kokosmel istedet for kokosfibermel? Jeg har nu lagt et link til kokosfibermel hvis der skulle være andre der gerne vil se forskellen. I dag bagte jeg bollerne uden xantham gum og det fungerer også fint.
Jeg lægger i dag et billede op på Instagram af bollerne og linker til opskriften, så kan du se hvor fine og faste de er.
Kh Linda

Reply

Skriv dine tanker

UA-78511755-1