Hjem LCHF Lchf pizza

Lchf pizza

af Linda
Lchf pizza med sprød bund
@funkyfoodmom står bag opskriften på denne pizza

Hvis du skal bage en lchf pizza, og du ikke ønsker at bunden skal være lavet af kød som denne her, så kan jeg varmt anbefale dig at prøve @funkyfoodmom´s opskrift.

Det er søde Philippa der står bag opskriften. Hun har en profil på Instagram der hedder @funkyfoodmom og du finder hende på Facebook under samme navn. Det er også Philippa som jeg har dannet keto_klubben med, (og @sofie_realfood selvfølgelig)

Lchf pizza

Der findes et hav af bud på lchf pizza på nettet, nogle mere vellykket end andre. Du kan lave pizza på grøntsagsbund og på den måde få ‘snydt’ flere grøntsager ind i din kost, og du kan, som her, lave den på ost. Jeg foretrækker ofte den på grøntsager, mest fordi jeg ikke tåler mejeriprodukter i for store mængder. Jeg fik nu alligevel lyst til at prøve denne version fordi den så lækker og sprød ud. Og netop det med sprødhed er en sjælden vare når du spiser lchf.

Jeg har kun ændret en lille bitte smule i opskriften som egentligt er et forsøg som @funkyfoodmom har lavet. Det er dejligt for os andre at hun gider at eksperimentere, for denne her er meget vellykket.

Lchf pizza, 2 personer

Du skal bruge, til buden:

  • 400 g. revet ost
  • 1 dl. pofiber
  • 1 tsk. xanthan gum11 tsk. salt
  • 1 spsk. olienolie

Du skal bruge, til saucen:

  • 1 flaske passata (moset tomater på flaske)
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. rosmarin
  • Salt og peber
  • 1 tsk. hvidløgspulver

Som fyld valgte jeg:

  • Tyndskåret skinke
  • Chili gouda
  • Forårsløg
  • Pølse
  • Rucola (pynt)
  • Pesto (pynt)

Du gør sådan her:

  • Start med at koge tomatsaucen ind ved at hælde flaskens indhold på en stegepande sammen med krydderier
  • Lad det koge op imens du rører i det med jævne mellemrum.
  • Skru ned for varmen, læg låg på, og rør i det ind i mellem indtil det har den konsistens du foretrækker (den skal være lidt tyk i det)
  • Imens din tomat sauce står og simrer hælder du den revet ost over i en gryde og tænder på svag varme.
  • Lad det stå og smelte og rør forsigtigt i det.
  • Når massen er smeltet tilsætter du pofiber, xanthan gum og olivenolie. Rør det godt sammen.
  • Tænd ovnen på varmluft, med undervarme, 225 grader.
  • Hæld nu den smeltede ostemasse ud på et stykke bagepapir og form den med hænderne.
  • Giv dig god tid og sørg for den er forholdsvis tynd i bunden og godt fordelt over bagepladen.
  • Sæt nu bunden ind i ovnen i 4 minutter.
  • Hæld tomatsauce på og dit ønskede fyld.
  • Skru ovnen ned på 200 grader, med undervarme, og sæt pizzaen ind i 20 minutter.
  • Da pizzaen var færdig pyntede jeg med rucola og pesto.
Step by step.

Hvis du er nysgerrig på mine personlige vægttabsforløb kan du læse mere her👇

Vægttabsforløb
0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1