Hjem LCHF Keto og sødemidler

Keto og sødemidler

af Linda
Et lækkert og mættende keto måltid

Jeg ved ikke med dig, men jeg har efterhånden et stramt forhold til keto og sødemidler. Det er som om at folk har taget det alt for godt til sig, og bruger det i samme omfang som før deres livsstilsændring. Og hvor er ændringen så ?

Jeg er med på at sødemidler kan være berettiget når vi en sjælden gang skal til en større begivenhed, og skal medbringe en lchf dessert/kage, men at bruge det på daglig basis synes jeg er et skråplan.

Taler vi om livsstilsændring hvis du blot erstatter et produkt med et andet ?

Hvornår stopper det ?

Min livsstilsændring har stået på i mange år, og har hele tiden ændret sig hvilket jeg tror den gør for de fleste. Da jeg ændrede min kost fra den ‘helt almindelige’ til lchf var det slut med alt sukker. Sådan var det bare, for det hører ikke hjemme i en lchf kost. Så sodavand, saftevand, juice, kakao, og alle andre drikkevarer der var tilsat sukker, de røg ud. Farvel og tak.

Jeg erstattede dem ikke med light sodavand, eller andre efterligninger. Det holder bare ikke! Og ved du hvad jeg undrer mig over ? Det er, når jeg dag efter dag ser lchf/keto profiler fremvise sodavandsprodukter på deres feed ved siden af en skål salat! Det er efter min overbevisning ikke i nærheden af lchf.

Hvornår stopper det ? Jeg er slet ikke i tvivl om at det er svært. Folk holder krampagtigt fast på deres light sodavand, og rigtig mange gør det i den bedste tro om, at den ikke skader noget for dem. Men hør nu her venner,- hvorfor tror I at den er så svær at give slip på ? -Fordi den smager godt, kan jeg høre nogen sige, men jeg kan fortælle dig, at den i allerhøjeste grad er med til at fastholde dig i din sukkerafhængighed. Den fastholder dig i at ting skal smage sødt, og den giver dig lyst til mere sødt. Den kan være med til at give dig cravings, og ødelægge dit vægttab. Basta. Ud med den !

Jamen jeg er træt af vand

Tja, det er vel en vanesag, sådan har jeg det ihvertfald. Jeg drikker meget vand, men pimper det lidt op med citron og mynte ind i mellem. Du kan også bruge agurk, hvis du synes det smager friskt. Og så drikker jeg kaffe, te og danskvand, jeg behøver ikke mere. Jeg har det godt. Jeg tror bare du skal hive plastret af i et hug, og kaste dig ud i det. Jeg duer ikke selv til langsom nedtrapning, det er enten eller, med mig.

Keto og sødemidler ? Nej jeg synes ikke det har en plads i vores livsstil. Det betyder ikke at du ikke kan finde opskrifter eller indlæg med sødemidler her på min blog, men blot at jeg er bevidst om det, og forsøger at holde det ude at min livsstil.

Indenfor den nærmeste tid vil jeg give dig mit bud på hvad keto er, og mon ikke du har gættet at det ikke er en kost med kager, desserter og brøderstatninger 😉

Skal jeg hjælpe dig med dit vægttab ? Læs mere om det lige her, eller send mig en mail, så strikker jeg en plan sammen til dig.

0 Søde tanker skrives her
1

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1