Hjem LCHF Mexicanske pandekager

Mexicanske pandekager

af Linda
Mit kreative bud på en mexicansk appetizer

Mexicanske pandekager, lchf style

Altså.. mexicanske pandekager, lyder måske nok af mere end det er, men det er mit bud på en lchf udgave af den populære tortilla. Jeg skrev allerede i 2015 indlægget madpandekager med chiafrø. Så jeg har bagt dem mange gange, og varierer krydderierne efter hvad jeg skal bruge dem til.

Mandag morgen lavede jeg en dobbelt portion, jeg vidste jeg var ude i et forsøg, og havde brug for mange madpandekager hvis ikke det lykkes mig i første hug, at få dem til at makke ret. Jeg bagte forskellige størrelser, både nogle der fyldte hele stegepanden, og andre som var ganske små.

Forskellige former

På billedet du ser øverst, kan du se hvordan jeg har brugt pandekagerne på forskellige måder. Jeg brugte seks små til at lægge i en muffinsform så jeg fik små skåle jeg kunne fylde med avocado, salsa, revet ost, små kyllingetern og jalapenos. Nogle af de helt store lagde jeg tilbage på panden og fyldte med ost og salsa, og da så osten var smeltet rullede jeg dem sammen og skar i mindre bidder da de var kølet af.

Ketoklubben

Jeg har, sammen med to andre skønne keto entusiaster, dannet en lille klub med vores fælles interesse for mad. Det er herligt at tilbringe tid sammen med nogle der deler min lidenskab for keto, og som også tager billeder på livet løs af den mad vi laver. Det er nærmest en befrielse ikke at skulle føle at min tallerken bliver (be)dømt. Jeg ved ikke hvorfor jeg føler jeg skal blive ved med at forklare og forsvare min livsstil. Den ligger helt på egen boldbane, jeg ved det godt, og jeg kan ligeså godt slippe ‘kampen’ for jeg lever som jeg gør, og har ingen planer om at ændre det.

Keto og mejeriprodukter

Min rejse med lchf/keto har ændret sig virkelig meget på 8 år, og jeg vil mene at min sarte mave styrer 80% af slagets gang. Efter en aften som i går, hvor min egen appetizer bestod af rigtig meget mejeriprodukt, og desserten også var lavet på mejeriprodukter, så er min tilstand i dag sån’ lidt… bob-bob.. Jeg tåler ikke laktose særligt godt, nogen gange går det fint i mindre mængder, men i går var det meget. For meget. Jeg vidste det godt på forhånd, men tog chancen.

Ud over at min mave reagerer skidt med kramper, kvalme og ubehag, så får jeg det også psykisk dårligt. Mit stemningsleje daler, jeg bliver sur og tvær, trækker mig ind i mig selv, og det er bare ikke det værd. Det er det altså ikke.

Og så tager jeg hurtigt væske på, og det kan ses på badevægten. Jeg ved godt at det er lige så hurtigt væk igen, men det fortæller mig at jeg bør holde mig fra det.

Keto og sødemidler

Vores dessert mandag aften i ketoklubben stod @funkyfoodmom for. Det var en fortolkning på en cheesecake. En slags nytænkning, og den smagte godt. Den var lavet på fløde og forskellige sødestoffer (samt hemmelige ingredienser.. ha ha) men de der sødestoffer, arh hvor duer jeg bare ikke til dem. For dælen da min mave flipper helt ud !

Jeg har ikke spist sukker i 8 år, og kunstige sødestoffer i 2 år. Det betyder at alting efterhånden smager hvinende sødt, nærmest lige gyldigt hvor lidt sødning der er brugt. Det er der både fordele og ulemper ved. Jeg ser naturligvis flest fordele, det er derfor jeg fortsætter. Jeg elsker at mit blodsukker er helt stabilt, jeg er afhængig af den ro det giver i kroppen, men for at forstå det er du nødt til at have prøvet det, eller leve som mig.

Har du lyst til at lave dine egne mexicanske pandekager ?

Så følger du bare denne opskrift fra 2015 og bruger 2-3 tsk af den mexicanske krydderiblanding. Når din første madpandekage er færdig skal du lige smage den for at se om den mangler krydderi, men husk at du også tilsætter salsa og jalapenos.

Hvis du er blevet nysgerrig efter hvad vi laver i vores ketoklub kan du følge os på instagram under navnet keto_klubben, og eller vil du under min profil lindalowcarb_ også kunne se når vi mødes.

Hvis du hr fået lyst til mere inspiration til pandekager, kan du tjekke disse ud hos Madbanditten.

Snuden i sporet

Den 7 september går mit næste hold Snuden i sporet i gang. Så hvis du ønsker at ændre livsstil, at leve et liv med keto/lchf, men har brug for støtte til at komme igang, så står jeg klar <3

Holdet er for dig som aldrig har prøvet det, men også for dig som har brug for at komme tilbage på rette spor og få snuden tilbage i sporet. Jeg håber at vi ses. Læs alt om holdet her.

Rigtig dejlig onsdag til dig.

Knus fra Linda

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1