Hjem LCHF Spinattærte

Spinattærte

af Linda
Spinattærte
Spinattærte
Spinattærte på mandelbund

Spinattærte på mandelbund er en favorit hos min yngste søn, min datter og jeg. Det er en tærte som vi har lavet i mange år, men bunden ændrede sig for 8 år siden da jeg skiftede livsstil.Førhen lavede jeg den på en helt almindelig tærtebund, og det er også sådan en jeg stadigvæk bruger når jeg laver tærter til resten af familien.

I torsdags lavede jeg tærte med skinke og porre på almindelig bund og spinattærte på mandelbund. Der var glæde hele vejen rundt om bordet. Jeg postede et billede af tærten på de sociale medier, og der var flere der spurgte efter opskriften, så her kommer den😊Mandelbund er efter opskrift fra bogen ‘brød og kager’ af Jane Faerber.

Spinattærte
Mandelbund

Du skal bruge;

 • 4 dl. hjemmemalet mandelmel
 • 1 spsk. loppefrøskaller
 • 50 g. blødt smør
 • 1 æg
 • salt
 • smør til at smøre formen med

Du gør sådan her:

 • Bland mandelmel med de øvrige ingredienser med hænderne.
 • Smør en springform (omkring 22 cm.) med smør og tryk dejen godt ud i hele bunden og et godt stykke op af kanten
 • Prik nogle huller med en gaffel i bunden af dejen.
 • opvarm ovnen til 180 grader varmluft og bag tærten i 10 minutter
Tærtefyld

Du skal bruge;

 • 1 1/2 dl. piskefløde
 • 8-10 frosne spinatkugler
 • 3-5 æg
 • 50 g./ 1 pose pinjekerner, du kan evt. riste dem lidt på panden
 • ca. 125 g. fetaost
 • Salt og peber

Du gør sådan her:

 • Hæld de frosne spinatkugler i en kasserolle sammen med piskefløden på medium varme. Rør det godt sammen.
 • Pisk æggene sammen, tilsæt salt og peber
 • Mos fetaost med en gaffel
 • Fyld bunden af din tærte med fetaost
 • Bland æggemassen sammen med spinat og fløde og hæld det ud over fetaosten.
 • Drys pinjekerner ud over og sæt tærten i ovnen.
 • Sættes i den forvarmet ovn på 180 grader varmluft i 20-30 minutter. Ovne varmer forskelligt, så hold øje med din tærte.
 • Serveres som den er eller med grøn salat.
Tanker og handling

Går du og overvejer en livsstilsændring? Har du en drøm om at spise sundere, have stabilt blodsukker, sove bedre om natten, mere energi og at have et bedre velbefindende ?

Jeg kan hjælpe dig. Der er ikke nogen løftet pegefinger, ikke nogen overdommer eller bebrejdelser, blot venlige og omsorgsfulde gode råd og anvisninger til at skifte dine nuværende fødevarer ud med nogle som gavner dig bedre og som vil gøre dig gladere på langt sigt. At denne ændring som ofte giver et vægttab er en dejlig ‘bivirkning’😉

Mit næste, og fjerde, online hold, starter den 4 januar. Når du vælger en livsstilsomlægning på et hold der har samme ønske som dig, forpligter du dig, både over for dem, men mest overfor dig selv om at ‘holde hvad du lover’. Mange mennesker trives rigtigt godt med at have et fællesskab og at kunne dele erfaringer og få støtte der. Sammenholde er fantastisk, og jeg oplever at mange får en opvågning med hensyn til mad og hvordan den påvirker os.

Hold og gør-det-selv

Det meste af det jeg oplyser om på mine online forløb kan du læse dig til på det store internet. Der er blot den meget store forskel at du på et hold, eller i et privat forløb, er i personlig kontakt. Jeg tilbyder ugentlige samtaler som kan foregå over telefon eller zoom. På mine online forløb går jeg på live 1-2 gange om ugen, og du kan stille dine spørgsmål til hvad der rører sig lige nu hos dig. Måske undrer du dig over at have hovedpine, eller hvordan det nu er med det salt for kan man få for meget, og hvor meget anbefales der ? Kan jeg få for meget fedt, og hvordan er det nu med protein?

Der er ikke noget der kan erstatte den personlige kontakt, følelsen af at blive hørt og imødekommet. Du kan læse dig til meget, men fører du det ud i livet? Er tiden inde til at sige at NU er det nu ? Ikke noget med at du vil forsøge at ændre din livsstil, men committe dig og sige at du nu vælger at skifte livsstil. Ikke for en stund, ikke for en periode, men for altid.

Jeg håber at se dig den 4 januar. Du kan tilmelde dig gruppen på Facebook lige nu. Den hedder Snuden i sporet, hold 4. Læs meget mere her.

Knus fra Linda

Skal jeg hjælpe dig med dit vægttab? Jeg kan lave dig en madplan der tager hensyn til hvad du kan lide, dine intolerancer, dine allergier, dit familieliv.🌸

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1