Hjem Ingen mel Burgernight

Burgernight

af Linda
Burgernight
Burgernight med low carb bolle.
Burgernight the lchf kind of way
Burgernight

Fredag aften var burgeraften hjemme hos mig. Heldigvis var Bo hjemme, så bøfferne blev grillet, og det smager altid lidt ekstra godt. De tre hankøn i familien spiste de almindelige burgerboller til, men jeg havde en low carb version liggende i fryseren, så den brugte jeg.

Opskriften på burgerbollen er fra bogen ‘keto for begyndere’ af Nana Dalby. Jeg synes det er en ret lækker bolle, både luftig og sprød.

Selve bøffen jeg fik er denne burgerbøf i vinterforklædning. Jeg kan godt lide når min mad er lidt spicy, så jeg fik også en spicy mayodressing i. Det var egentlig bare 1 spiskeske mayonnaise blandet med 1 teske sambal olek (knust chili pasta) men det smagte af noget😋

Low carb bolle

Du skal bruge, til 4 boller:

 • 150 g. mandelmel / hjemmemalet finthakket mandler
 • 45 g. loppefrøskaller
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. himalaya salt
 • 2 tsk. æblecidereddike
 • 2 1/2 dl. kogende vand
 • 3 æggehvider
 • 2 spsk. sesamfrø til pynt.

Du gør sådan her:

 • Bland de tørre ingredienser sammen i en skål
 • Pisk det kogende vand og eddiken i melblandingen og rør det godt sammen
 • Tilsæt æggehviderne. Konsistensen skal nu være som modellervoks
 • Forvarm ovnen til 175 grader.
 • Form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Hold god afstand mellem bollerne.
 • Drys med sesamfrø
 • Bag bollerne nederst i ovnen i ca. 45 minutter.
 • Lad dem afkøle.
 • Nu er du klar til din egen burgernight.

Bollerne egner sig fint til nedfrysning.

Forpligter du dig?

Jeg læste forleden et opslag om at forpligte sig, og tænkte på hvor interessant det er hvad der motivere os til at lave ændringer i vores liv. Opslaget jeg læste handlede om, at man skulle sige højt, til alle der gad lytte, at nu var beslutningen taget, og en livsstilsændring var på vej. Man skulle poste det på de sociale medier man bruger, og derved forpligte sig til at komme i mål.

Interessant tænkte jeg. Jeg oplever mange forskellige tilgange til vægttab, og livsstilsændring. Jeg møder tit mennekser der motiveres af at blive ‘holdt i hånden’ og ‘blive holdt i ørene’, men også dem som vælger de personlige vægttabsforløb hvor det er dem og mig i en længere periode som arbejde mod målet. Helt andre igen motiveres af at være en del af en gruppe med fælles mål. Vi er så forskellige alle sammen og det er jo perfekt i sig selv. Hvad motivere dig?

Jeg er selv kommet i gang med at løbe igen. Det som fik mig i gang var en aftale med min svigerinde om at vi løber hver anden dag, og på et bestemt tidspunkt. Vi skriver sammen når skoene er snøret og vi er på vej derudaf. Det fik mig i gang igen og det er jeg glad for. Yoga og meditation kører på rutinen og er noget jeg vil være ked af at misse.

Rigtig dejlig søndag til dig.

Knus fra Linda

Skal jeg hjælpe dig med dit vægttab? Jeg kan lave dig en madplan der tager hensyn til hvad du kan lide, dine intolerancer, dine allergier, dit familieliv.🌸

Burger kan smage godt i lchf bolle
Snasket burger
0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1