Hjem Hverdagsmad Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

af Linda
Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce findes i et utal af versioner på nettet, og her får du min😊

For nogle af os har denne lockdown betydet ekstra tid hjemme, og med mere fritid end vaneligt. Det har givet mig dage med mange timer i køkkenet, hvor jeg har kunne forberede mad til ugen der kommer og lave store portioner. Kødboller i tomatsauce er et godt eksempel, for her havde vi til 2 dage, + frokost. Du kan naturligvis vælge at halvere portionen og tilpasse den din families størrelse.

Du kan bruge lige nøjagtigt de krydderier du allerbedst kan lide, jeg giver bare et bud på hvad jeg har brugt, og så giver du den ellers bare gas derfra. Jeg spiste squashetti og grønne bønner til, Bo og drengene spiste frisk pasta.

Snuden i sporet, hold 4, er slut nu

Jeg har lige afsluttet min sidste live på hold 4. Det er altid lidt vemodigt. Jeg kan godt lide at følge udviklingen og høre om de udfordringer og succeser de møder på deres ketorejse. Det er en god gruppe, synes jeg. Der har været 25 tilmeldte, og det er jeg super tilfreds med. Det er meget typisk for hver gruppe at der er flere der ikke deltager, overhovedet. Det undrer mig lidt, men sådan er det vist bare. Jeg vil tro at 7-8 stykker slet ikke har givet et pip fra sig. Men de resterende har været søde til at støtte hinanden i den første svære tid, og til at komme med råd, vejledning og deres erfaring.

Jeg har for første gang kørt holdet i 6 uger, i stedet for 4 uger. Det var egentlig min tanke at køre det i 4 uger igen på næste hold, men ifølge dette holds deltagere betyder de sidste 2 uger meget. Det vil jeg tage med i min evaluering.

Kødboller i tomatsauce, 6-8 personer

Du skal bruge, til kødbollerne:

 • 1200 g. hakket oksekød
 • 1 finthakket rødløg
 • 100 g. fetaost
 • 1 æg
 • 1 spsk. salt
 • 1 tsk. friskkværnet peber
 • 1-2 æg
 • 2 dl. piskefløde / mælk
 • 1 stor håndfuld grofthakket frisk persille
 • Krydderier; oregano/ hvidløg/ basilikum/chili/
 • Kokosolie / smør til at stege i
 • Pynt; frisk basilikum

Tomatsauce

 • 2 dåser hakket tomater / 1 flaske passata
 • 1/2 finthakket rødløg
 • 1 spsk. olivenolie
 • Evt. 1-2 friske tomater skåret i små tern
 • Lidt saft fra en lime hvis du har det.

Du gør sådan her, med tomatsaucen

 • Vigtigt at du starter med saucen først så den har tid til at koge godt ind, for så smager den bedre.
 • Hæld olie i en tykbundet gryde og tilsæt løg. Når løgene er blanke fortsætter du til næste trin
 • Hæld passata / hakkede tomater i gryden
 • Lad det stå og simre imens du laver kødbollerne
 • Smag til med salt og peber, evt. lime

Du gør sådan her med kødbollerne👇😊

 • Find en stor skål frem og læg det hakkede kød ned i.
 • Tilsæt løg, æg, salt, peber, persille, piskefløde, og dine udvalgte krydderier. Rør det godt sammen.
 • Smuldr fetaost ned i blandingen
 • Smelt smørret på panden, og når den er godt varm former du små kødboller og steger til de er flotte brune på alle sider.
 • Lad der være afstand mellem kødbollerne og læg dem til side på i et ildfast fad efterhånden som de er færdige.

Når alle kødbollerne er færdige hælder du din tomatsauce over, og pynter med basilikum. Servere med grønne bønner og squashetti.

Snuden i sporet, hold 5

Jeg begynder nu at arbejde hen mod næste hold snuden i sporet. Jeg mangler at sætte dato på, kan ikke beslutte mig for om det skal være 4 eller 6 uger. Men der kommer i hvertfald et hold😅💕 Vil du med?

Kh Linda

0 Søde tanker skrives her
0

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1