Hjem Hverdagen Corona lockdown

Corona lockdown

af Linda
Kyllingelår med rodfrugter

Corona lockdown- næsten 1 år nu. Hold da op en verden vi lever i. Det meste af tiden synes jeg, at jeg tackler det ganske fint. Jeg får ting ordnet og flyder hurtigt med i den nye rytme der er opstået. Jeg har altid haft nemt ved at omstille mig og ‘blende ind’ i nye rytmer, og det har vist sig at være en stor fordel nu. En anden grund til, at jeg ikke føler mig så hårdt ramt skyldes nok, at jeg ikke er ramt på mit daglige arbejde selvom det heller ikke er som jeg ønsker.

Andre dage rammes jeg virkelig på mit humør, jeg føler mig overvældet, trist og afskåret fra en masse.Det er en sindstilstand som kan skifte fra time til time. Jeg er, af natur, introvert, så jeg trives fint i mit eget selskab, men! En ting er at vælge det selv, og en helt anden ting er, at det er helt udelukket at opsøge sociale arrangementer, middage med gode venner, sidde med min pc på en café og arbejde imens jeg nyder livet omkring mig, planlægge ferier i udlandet og meget meget mere.

Hvis du sidder og føler dig ramt på dit humør, håb og optisme så skal du vide at du ikke er alene. Vi er flere i denne båd, ja faktisk mange flere end vi ved. Det er helt normalt. Vores grænse er nået. Vi er SÅ trætte af begrænsninger, mundbind, forsamlingsforbud, pressemøder, afstand, krammeforbud, lukkede butikker, frisører, storcentre og så videre..

Men, det nytter, og selvfølelig hjælper vi alle til med alt hvad vi kan. Vi holder afstand, bruger mundbind, holder os til vores egen lille cirkel, vasker hænder ekstra flittigt, bruger håndsprit, nyser og hoster i ærmet, bliver testet jævnligt, og trækker vejret dybt ned i maven. Ja, en gang til- kom, dyyybt ned i maven😉 Uha det er jeg blevet en flittig bruger af😅

Nem mad til svære dage

De fleste af mine timer går med at tænke på mad, planlægning af mit private mad-liv, madplaner til klienter, og til mit online vægttabshold. Jeg bruger rigtig meget tid på mad, og ind i mellem bliver jeg virkelig træt af det. Så er det at jeg finder på det ultra nemme, gerne noget der skal hældes i et ovnfast fad og så ind i ovnen og passe sig selv indtil det er klar.

Det var også det der skete da jeg hældte en stor pakke kyllingelår i et stort fad og smed alt hvad jeg havde af rester indenfor rækkevidde ned i fadet. Jeg havde gulerødder, pastinak, kartofler, rosmarin, timian og rødløg.

Nu må du ikke blive forskrækket og tænke ‘åh nej, men det er da ikke keto’. Og du har ret i at både gulerødder, pastinak og kartofler er højere på kulhydrat end så meget andet. Du skal bare altid huske at se alt i en kontekst! Når jeg smider 4 kartofler i et fad til 4 personer, så er alt godt 😊 Jeg spiser ikke selv 4 kartofler, 4 pastinakker, eller 4 guldrødder. Just saying🤪 Du skal også huske at se på hvad du ellers har spist den dag. Se alt i en kontekst af hele din dag, okay🥰 ( og tjek lige energiberegningen længere nede😉)

Kyllingelår med rodfrugter

Du skal bruge, til 4 personer og frokost dagen efter

 • 1 kg. kyllingelår
 • 4 gulerødder
 • 4 pastinakker
 • 4 kartofler
 • 1 rødløg
 • Frisk rosmarin
 • Frisk timian
 • 250 ml. bone broth fra New food (lavt på kulhydrat)
 • Lidt neutral kokosolie til at smøre fadet med
 • Salt og peber

Du gør sådan her👇😊

 • Brun hver kyllingelår på panden og læg dem til side i et stor ildfast fad som du har smurt med lidt kokosolie
 • Drys med salt og peber
 • Vask dine grøntsager og skær dem i mundrette bidder
 • Placer grøntsager i fadet med kylling
 • Tænd din ovn på 180 grader, varmluft.
 • Hæld bone broth /bouillon i fadet
 • Læg rosmarin og timian i fadet
 • Sæt fadet i ovnen og tjek det efter en halv time. Ovne varmer forskelligt. Dine grøntsager skal være møre og kyllingen gennemstegt.

Jeg spiste retten som den var, min familie spiste ris til.

Energiberegning, pr person

 • Kcal. 627
 • Protein 51 g.
 • Kulhydrat 21 g.
 • Fedt 27 g.
Snuden i sporet

Mit næste vægttabshold starter mandag den 22 marts, du er meget velkommen🥰

Corona lockdown lakker mod enden, det er vi nødt til at tro på. Jeg er i hvertfald nødt til at tro på det ellers kan jeg mærke panikken brede sig. Jeg kan mærke at jeg tænker 🙄🙄 når endnu et pressemøde bliver annonceret. Jeg orker dem ikke rigtigt mere. I starten sad jeg klisteret til skærmen og lyttede med til den bitre ende. Nu læser jeg det vigtigste bagefter. Jeg orker det ikke mere, det suger håbet og energien ud af mig.

Men fat mod💪❤️ Vi er der før vi aner det❤️ Og vi gør det sammen❤️

Mit luksusliv

Mit luksusliv lakker kraftigt mod enden. Jeg har siden 15 august 2019 tilbragt mange mange timer sammen med børnebørnene, i særdeleshed den yngste. Det har været vildt luksus! 6 fulde uger tilbage med kvalitetstid, og så skal guldet køres ind i børnehave. Det bliver spændende for hende. Hvad der skal ske med mig, og min tid, står stadig hen i det uvisse🤔

Rigtig dejlig lørdag.

Knus fra Linda

0 Søde tanker skrives her
1

Du vil måske også synes om dette

Skriv dine tanker

UA-78511755-1